Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanko czy da radę zamontować inny radioodbiornik w miejsce oryginalnego kaseciaka, podłączając go w oryginalną instalację?? Bmw e38 bez tv i nawi . Co ewentualnie nie będzie chodziło lub co trzeba pozmieniać, aby chodziło jak najwięcej (chodzi mi o sterowanie z kierownicy głównie)??
Opublikowano

Jeżeli ma chodzić sterowanie z kierownicy, to musi być to oryginalny sprzęt do BMW. W E38 nie montowano CD w konsolę (tylko zmieniarki). Można wziąść oryginalne radio z E36 - powinno sterowanie z kierownicy pracować, aczkolwiek nie jest to takie pewne. W zasadzie innych możliwości nie ma ...

PS Widzę, że dajesz sobie spokój z nawigacją :) ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
tak, za duże koszty jak na mój wiek samochodu, teraz myśle nad wstawieniem stacji multimedialnej z wysuwanym monitorem, i nad nawigacją w telefonie
Opublikowano
ale podejżewam że spokojnie jak wyjme kaseciaka i podłącze pod kostke iso coś innego to chyba będzie grać :)
Opublikowano

Będzie grać - musisz mieć tylko przejściówkę ze złącza BMW na ISO (główne złącze i antenowe) i oczywiście stracisz sterowanie z kierownicy - choć można kupić interface do tego (jakieś 100-150 eur) - było o tym na forum ...

PS Co do nawigacji, kosztów i ceny samochodu ... jak ktoś lubi swój samochód, to nie zawsze patrzy na koszty - już kilka razy sprzedawałem zestaw navi 16:9 z TV, najnowszym typem radia, czytnikiem DVD do navi itd. za ok. 7-8 tys. zł. do E38 z '94-'96, co stanowi dużą część wartości tych samochodów i kupujący nie żałują. Ale oczywiście rozumiem, że jak ktoś nie dysponuje na "zbyciu" taką gotówką, że to jest to dużo.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
z gotówką bym sobie i poradził, ale to już niebedą pieniądze do odzyskania przy sprzedaży, a dla nabywcy niebędzie się licztyło ile doinwestowałem
Opublikowano
Prawie nigdy zainwestowane pieniądze się nie odzyska (tak samo za np. felgi, DVD, nagłośnienie, lampy z białymi kierunkami czy LED itd itd.), a jednak ludzie inwestują i kupują :)

Stronka