Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam bmw E36 316i na gazie BRC II Gen autko od pewnego momentu wogle nie wkreca sie na obroty jesli dam gwaltownie gazu to powzyej 3000 nie ma szans Gdy daje delikatnie to si wkreca

No to do sedna

Ruszylem autkiem 1 bieg i 3000obr i jade 3500 i puszczam gaz, autko wiadomo zwalnia i obrot spadaja i w tym momencie autko pyrka nie strzela ale takie pyrkanie na benzynie nie mam takich objawow Autko sie wkreca i nic nie pyrka

Podsumowujac

na gazie powyzej 3000 przy gwaltowym dodaniu gazu nie realne

jadac delikatnie jak odpuszczam autko pyrka

Niedawno mialem robiona glowice i uszczelka lekko puszcza na gornej pokrywie i olejek ucieka i jade aby to zrobili Czy to moze miec wplyw ? Czego to moze byc wina ?

Dodam, ze filtr niby wymieniany 6 miesiecy temu Bardzo prosze o pomoc

aha bylem u mechanika i pierwsze co to Oni chca pod kompa i wgrywac na nowo wsio ale czy to pomoze ? Ktos mial podobny problem ?

Opublikowano

A co oni chcą wgrywać???? Chyba chcą cię zczesać.

Z tym pyrkaniem to chyba nic nie zrobisz, może pomoże ustawienie w kompie gazowym- hamowanie silnikiem o ile masz taką opcję. U mnie to nie pomogło. Gaz z kolektora dolotowego się dopala, taki urok instalacji gazowej.

Jak na benzynie OK to jedź do gazownika.