Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich.Mam następujacy problem.Pewnego dnia nie potrafiłem odpalić mojej buni.Wziąlm ją na popych (choć tak się nie powinno robic) i odpalił.Pojezdziłem jeszcze troche i rano znów to samo.Myślałem że zatankowałem złe paliwo i kupiłem środek absorbującywode-pomogło.Odpaliłem i jeżdziłem cały dzień.Następnego dnia już nie odpalił, prubuje codziennie po kilka razy i nic.Niewiem co mam robić.Proszę o pomoc.Z góry dziękuje i Pozdrawiam.
Opublikowano
witam ! Miałem tak przez prawie tydzień i też myślałem że od paliwa : rano zapalałem przez 5-10 min i to z prostownika bo bateria tyle nie wytrzymywała a po odpaleniu wolne obroty super pełen gaz super a środek szarpał i nawet kichał ! okazało się że padł czujnik obrotów wału korbowego (jest między wałem a pompą wody) kosztuje 357zł oryginał bo ponoć zamienniki po 260zł nie bardzo działają . Najgorsze jest to że "to normalne w BMW" . Bardzo dobry serwis BMW masz w Katowicach na Warszawskiej 62 . Pozdrawiam Damian
Opublikowano
Witam.Ale moja bunia nie szarpie bo jej w ogóle nie da się odpalić.Wiem gdzie jest w Katowicach serwis BMW na Warszawskiej bo już tam raz byłem ( problem z matą ). Jutro ją tam zcholuje i dowiem się o co chodzi. Jak naprawią to dam Wam odpowiedz na to pytanie.Pozdrawiam.
Opublikowano
wymiana maty z robocizną to koszt około 600 złoty.Ja tego nie zrobiłem bo w końcu za 600 zeta niebede kasował palącej sie lampki airbagu.Poducha prawdopodobnie i tak wyszczeli niezależnie od tego czy ktoś siedzi czy nie.Pozdrawiam
Opublikowano
Witam.Moja bunia jest juz zdrowa.Okazało się że wogule nie palił poniewaz miała kilka drobnych błedów silnika.Podpiecie pod kompa,kasowanie błedu i przeczyszczenie swiec kosztowało mnie 70 pln i autko chodzi jak nowe.Nie zawiozłem go w końcu do katowic poniewaz polecono mi warsztat w świętochłowicach na zgodzie.Sa tam równiez profesjonalisci którzy z pewnoscia zrobia to taniej niz w katowicach(przynajmniej tak mi sie wydaje)Pozdrawiam
Opublikowano
jeśli na kompie wyszło na 100% że mata to poszukaj na forum jest dokładnie opisane jak wlutować dioda zamiast wymieniać mata zrobisz to samemu a potym tylko na wykasowanie błędu . Pytałem bo nie chcieli mi tego zrobić "bo to niedopuszczalne" a to tylko nasza strata bo w razie kolizji odpalą obie czyli jak w większości aut ! Pozdrawiam Damian
Opublikowano
matę sobie zrób możesz wlutować starą diodę obojętnie jaką . a na znaczki akurat pracujemy Ty pierwszy a ja drugi pierwszy jest po jak sie nie mylę 25 postach a drugi chyba po stu , dlatego co niektórzy piszą byle jaki bzdury
Opublikowano
Wiatam.Wracam ponownie z moim problemem o którym pisałem na samym poczatku.Otóż problem ponownie sie pojawił czyli nie zapalał na benzynce, pojechałem do tego samego warsztatu i sprawdzili pompe paliwa. popma padła. koszt z robocizna 400 zeta ( pompka nowa ale zamiennik).mam nadziej ze bedzie juz oki.Pozdrawiam