Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.Trochę jest tego na forum,ale mi chodzi dokładnie o to:

1.Czy kompresor załączy się,jeżeli nie ma czynnika chłodzącego,albo jest go mało?

2.Czy wentylator załancza się razem z klimą lub można go sprawdzić w jakiś inny sposób.(Na krótko)

3.gdzie znajdują sie przekażniki od klimy w E39 12.1997 i czy można je w jakiś sposób sprawdzić.

Opublikowano

AD.1 Jak wogole niema to sie nie wlaczy , jezeli jest malo to sie moze na chwile zalaczyc i zaraz sie wylaczy (zalezy ile go tam jeszcze zostalo - przy malej ilosci moze bardzo słabo chlodzic a pozniej wogole czyli sie sprezarka odłaczy)

AD2. ..............

AD3. ..............

to tyle co mialem do powiedzenia :roll2:

Opublikowano
ja moge tylko dodac ze wentylator musi sie załączyc zaraz po uruchomieniu klimy a dokładnie zaraz jak gaz wypełni cały układ,właśnie jestem po wymianie wentylatora,na krótko go nie sprawdzisz,ja byłem u elektryka on go podpiął i nie działał a po włączeniu klimy zaraz zaczyna pracowac,co do przekazników to nie wiem ale u mnie spalił sie potezny bezpiecznik 50amperowy od wentylatora a znajduje sie on od strony pasazera od srodka auta to tyle co wiem
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo u mnie klima się nie załancza,tzn elektromagnes nie zaskakuje,ale obroty silnik lekko schodzą.Gdzie dokładnie jest ten duzy bezpiecznik o którym piszesz?