Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam sie nad wymiana zarowek w przednich lampach. Wszedlem na allegro a tam zarowek jak za trzesienie, jakies pseudo zestawy ksenonow itp. Kiedys znajomy polecal mi philips blue vision. Z drugiej strony jest duzo innych firm oferujacych podobne zarowki w nizszej cenie jak np http://moto.allegro.pl/item169645062_zarowki_xenon_effect_7500k_h7_100w_w5w_blue.html

Nie chodzi mi o zaoszczędzenie tych 50 zl tylko o to czy ich wydanie na markowe philipsy bedzie mialo jakikolwiek wplyw na roznice pomiedzy jednymi i drugimi zarowkami. Aha i ma ktos moze zamontowane zarowki 100w w lampach przed liftingiem poniewaz slyszalem ze ich temp. moze miec wplyw na plastykowe czesci lampy.

Jezeli ktos ma jakies sugestie co do tematu to prosilbym sie podzielic.

http://moto.allegro.pl/item169331417_xenon_palniki_ksenon_h1_h7_h3_d2s_xenony_zarniki.html

Czy ktos moze ma zamontowane takie cos u siebie. Nie jestem ekspertem w tym temacie ale z moich wiadomosci wynika ze do ksenonow sa potrzene przetwornice a tu takowych nie ma i niby dziala??

Pozdrawiam

Opublikowano
co do tych ostatnich palnikow to są same palniki D2S , bez przetwornicy nic po nich w aucie. Co do zarowek to w serii sa zarowki typu HB3 lub HB4 , teraz nie pamietam i zwroc na to uwage bo zwyklej zarowki tam nie wsadzisz w tą oprawkę. zanim kupisz dokladnie sie rozeznaj. Jezeli chcesz kupowac to tylko firmowe PHILIPSA w nazwie WHITE lub OSRAMA rowniez w nazwie zeby bylo SILVER albo SUPER WHITE i tylko 55W . Najlepiej w przyszlosci pomysl o lampach nowych soczewkowych albo o xenonach org..