Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.!

Mam problem zapala mi sie kontrolka w kształcie trójką i blokuje mie środkowy echanizm różnicowy, co może być przyczyną.

Pozdrawiam

Opublikowano
czy zapala sie na stale i,czy miga?,blakada nastepuje wtedy kiedy masz poslizg kol i wtedy to kontrolka powinna migac,u mnie czasem sama sie zapala i nic sie nie blokuje,gdzies powstaje jakis drobny blad ktorego komp nie rejestruje jako krytyczny a po wyloczeniu zaplonu wraca wszystko do normy,diagnostyka nic nie wykrywa i dalem sobie spokuj z odszukaniem przyczyny(po zaswieceniu kontroli na chwile wylaczam zaplon i po bolu),mysle ze przyczyna jest gdzies po stronie ladowania akumulatora,bo jak jest super naladowany to kontrolka sie nie wlacza. Mozesz miec jeszcze rozne profile kol np;-przod 60 a 65 tyl,gdy sie roznia szpera bedzie sie wlaczac na stale,fabrycznie musi byc 55. W takim malym pudeleczku masz 1 bezpiecznik(lewa strona przedzialu silnika,na wysokosci przepływki),on jest od 4x4,jak go wyjmiesz to odlaczasz calkiem uklad blokowania,chyba ze to usterka mechaniczna i masz szpere spieta na stale.
Opublikowano

zapala sie na stałe po przejechaniu paru kilometrów, sprawdze dziś to co mi poleciłeś , opony mam wszystkie te same

Dzieki za pomoc

Opublikowano
a diagnozowales kompa? tu jest temat podobny http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=18033&highlight= ,jak masz mozliwosc to zbadaj auto modikiem(program do diagnozy bmw). Ja juz wyczerpalem pomysly i robie reset -w czasie jazdy gdy sie kontrolka zapali wciskam sprzeglo daje na obroty i w tym momencie wylaczam i ponownie zalaczam zaplon,blad sie kasuje i mam spokoj do nastepnego zapalenia a one moze sie pojawic za nastepne pare km lub nastepnego dnia lub nastepnych pare set km,czym krotsze pokonowane odcinki tym wieksze prawdopodobienstwo zapalenia sie konteolki,jak jedze w tase ona sie nie zapala. Nałduj pozodnie akumulator i zobacz co sie bedzie dzaic?
Opublikowano
pozatym ze ta kontrolka sie czasem zapala to wcale nie ma wpywu to na prace auta i napedu 4x4 (naped jest staly nie dolaczany) ,wiec ja odpuscilem,moze ty dojdziesz.
  • 2 tygodnie później...