Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie !

do czego służy przycisk CHECK :mad2: bo po jego wciśnięciu nic się nie wyświetla poza paskiem przez cały wyświetlacz. Rozumiem że pokazuje błędy ale dla czego u mnie nie pokazuje tylko wyświetla na całości pasek

ja mam kompa tego z Check Control,ale po jego przytrzymaniu,pojawiaja sie te kwadraciki :duh: .....

słyszalem ze mozna cos poprzesawiac w kompie i bedzie zle dzialał

.......Tzn,ze ktos u mne tez mógl grzebac przy kompie? :evil: .....

.......napewno wiem ze komp z czytuje bo jak jest 3'C to pipczy i pokazuje.........

....natomiast nieraz jest,ze cos pipczy,a niewiem OCB :mad2: bo mi sie niewyswietla......

...czym to moze byc spowodowane,czy mogło by mi ten komunikat pokazywac jak by Check działał :oops:

czyzby zostalo tylko podłaczenie pod kompa...i sprawdzenie błedów :oops:

czy w ASO moga mi zrobic zeby działał Check jak jest poprzestawiany :|

dzieki za odpowiedzi

pozdro

Opublikowano

Dzieki koledze :modlitwa: w klejam troche pomocy moze komus sie przyda......ja narazie niemoge z tym zawalczyc bo mi zegarek niedziała :mad2:

oj z tymi kwadracikami jest jest tak wiec postaram sie to wam wyjasnic:

- musisz miec odblokowany komputer zeby wejsc w test 11

(odblokowywanie robi sie tak wciskasz przyciski 1000 i 10 razem a potem w zaleznosci jakiego dnia to robisz dodajesz date np dzisiaj jest 02.28 to wpisujesz 0030, nie pamietam czy pozniej wciskasz set ale chyba tak i powinien wyskoczyc komunikat ze odblokowales obc)(aha najpierw sprawdzcie moze macie juz odblokowany i da sie juz wcisnac numer testu, jezeli nie to sprawdzcie czy macie dobrze ustawiona date w kompie bo jak macie inna niz jest aktualnie to go nie odblokujecie hahahaha)

- zawsze chcac wlaczyc jakas ukryta funkcje obc najpierw wciskasz 1000 i 10 a potem przyciskami 1, 10,100,1000 zmieniasz numer testu o jaki ci chodzi i wciskasz set

testy

1. Test komputera

2. Aktualne spalanie (litrow/100km)

3. Srednie spalanie (litrow/godzine)

4. Srednie spalanie (litrow/100km)

5. Aktualny zasieg

6. N/A

7. Srednia ilosc paliwa w zbiorniku (litry)

8. Aktualna predkosc (kph)

9. Napiecie instalacji (V)

10. Kraj/Jezyk (Us.Spa.Ger.Jap etc.)

11. Zegar am/m

12. Srednia predkosc

13. ETA

14. Data systemu komputera

15. Diagnostyka

16. N/A

17. Dane samochodu

18. Zmiana alarmu

19. Zablokowac/odblokowac OBC

20. Korekcja pojemnosc zbiornika.

21. Resetowanie wszystkich bledow

- wiec wchodzimy na test 11 i tam powinny byc ustawione 2 funkcje

einheit 1: 08 *

einheit 2: F7 *

1000 zmienia sie na einheit2 a 100 na einheit 1 (pozostale wartosci musicie sie juz pobawic 10 i 1)jak juz ustawicie te wartosci na obydwu einheitach to wcisnijcie set i powinien juz byc komunikat Check control ok

to co opisuje sam przetestowalem ale na najwiekszym obc 18 przyciskow, nie wiem jak jest na mniejszych