Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

jestem calkiem nowy na tutejszym forum.

Pomimo,ze temat ``Przepływomierz powietrza``byl juz opisywany wielokrotnie na forum to podziele sie swoim-laickim spostrzezeniem.

Posiadam BMW 316 E46(rocznik99) i niestety wspominane objawy:strata mocy,brak przyspieszenia i problemy z normalna jazda byly przyczyna moich utrapien mojej BMW!!!

Nie jestem mechanikiem lecz majster z tutejszego warsztatu BMW po wysluchaniu objaw,ktore podalem sam pokazal mi przepuszczalna przyczyne.Wymontowal i przeczyscil w/w przepływomierz powietrza,jednak jesli nie pomorze to niestety trzeba bedzie kupic nowa czesc-powiedzial.Pomoglo na jakis czas.Po kolejnych ``checach``kupilem nowy przepływomierz powietrza i poki co(to nastapilo wczoraj 24.02.07) mam zupelnie inny samochod!Wedlug mnie wreszcie 100%!!!

Moc,przyspieszenie i frajda z jazdy! :D

Pozdrawiam-chrisBMW

Opublikowano

Nie niestety nie zapalala mi sie zadna kontrolka(wiadomosc z Bordcomputer)``kontrolka check engine``.

Objawy byly takie jak opisalem.Jedno mnie zastanawia,ze to jest silnik benzynowy i oczywiscie rozni sie od disel,jednak-na szczescie nie trzeba bylo wyzerowywac-ustawiac komputera(jak pisali koledzy na forum).Wykrecilem i wymienilem na nowa i to wszystko.Jak mi mowil wczesniej wspomniany majster warsztatu BMW,ze tylko jezdzic ,a komputer ``poustawia``sobie automatycznie dane przekazane przez przepływomierz powietrza.

Klaniam sie chrisBMW