Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem po wyjeciu radia wygrzebałem z srodka polki kabel od anteny nie wiem fabrycznie montowany chyba po podlączeniu owego kabla do radia nie slychac nic oprocz szumu. obszedłem auto dookola i ku mojemu zdziwieniu nie znalazlem nic co by wystawalo i przypominalo antene pomyslalem ze kabel gdzie s sie konczy i nie sciaga fal, ale po wyjeciu pewnych plastikow z bagaznika znalazlem mala czarna skrzynke z napisem PC - BMW do niej podlaczoony jest wczesniej wspomniany kabel antenowy i 2 jakies ciensze ktore nie wiem od czego sa. a radio jak nie gralo tak nie gra o co tu chodzi czy ktos mi powie :modlitwa: :modlitwa:
Opublikowano
antena w szybie?? no ok to czemu nie odbiera zadnej stacji radiowej nawet radio maryja nie gra co ma podobno najsilniejszy przekaznik sygnalu w kraju?? :D słycha ctylko szum no chyba ze to szum medytacji zakonnic :D :mrgreen:
Opublikowano

ja mam w szybie

poszukaj na forum. Było o tym kilka razy pisane:

jest "wzmacniacz" antenowy tylko nie pamiętam czy w lewym tylnym słupku - może to on jest padnięty lub coś jest nie podłączone

Opublikowano

jest "wzmacniacz" antenowy tylko nie pamiętam czy w lewym tylnym słupku - może to on jest padnięty lub coś jest nie podłączone

wzmacniacz jest na 100 w lewym tylnym slupku i wszystko wskazuje na to, ze nie dziala poprawnie (czyli albo jest wadliwy, albo to kwestia okablowania)

Opublikowano
Sprawdź czy jest zasilanie na tym wzmacniaczu anteny (biały kabel) - po za tym poszukaj na forum, było o tym parę razy ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)