Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moim is-em a mianowicie po odpaleniu auto przez jakieś 15 sec chodzi ok. a po tym czasie zaczyna falować krztusić się no i gaśnie w czasie jazdy również jest tak samo auto chodzi na 3 gary po czym powyżej 3 tyś jest ok jakiś czas temu postanowiłem pobawić się z przepływką troszkę poregulowałem wskazóweczkę na potencjometrze objawy mniej więcej ustąpiły ale po pewnym czasie spokoju znów obroty falowały miałem przepływke od zwykłej 1.8 bo robiłem swapa na is-a myślałem ze to jej wina wiec kupiłem oryginalna z is-a ale niestety nie pomogło zresetowałem kompa i dalej objawy te same kable nowe swiece również filtry wymienione silniczek krokowy wyczyszczony miałem problem z systemem DISA gdyż srubka z przepustnicy się odkręciła i narobiła bałaganu w głowicy wiec po remoncie z braku dostępnej części (pęknięta ośka) została wymontowana ale nie sadze iż ma to związek z moim problemem bo wcześniej były te sama objawy a wiec czy ktoś mógłby podpowiedzieć co sprawdzić sonde te raczej bym wykluczył gdyż w poprzednim silniku 1.8 w ogóle jej nie było i chodził ok. po swapie ukł wylotowy został z starego silnika oprócz kolektora po pierwszym odpaleniu silniczek chodził równo dolegało mu tylko to ze przy ok 2tys obrotow i przy ok. 4tys załapywał muła (wrażenie jakby nagle ktoś ci na hol zapioł ciężarówkę) .

--Jakie byłyby objawy gdyby przeskoczył łańcuch rozrządu?

--Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy cewki są sprawne?

Wszelkie sugestie mile widziane

Opublikowano

Caly czas chodzi zle czy tylko jak jest zimny??

Mam u siebie podobne objawy tzn. jak jest zimny to strasznie faluje ja jednak stawiam na lambde musze tylko podjechac na kompa.

Opublikowano
A moze sprawdz bledy jest gdzies na forum jak zrobic to domowym sposobem jezeli dzieja sie takie rzeczy to na bank cos jest nie tak albo lambda albo inne ustrojstwo sprawdzenie bledow powinno pomoc. A nawet jak ci sie nie uda to czami lepiej jechac i wydac 50zl na podlaczenie pod kompa niz wymieniac dobre rzeczy jak w Twoim przypadku np. przeplywomierz.