Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wiem, ze moje pytanie moze byc troche lamerskie ale z gory prosze o wyrozumialosc ;)

Jak kupilem moje E46 to przy wlaczaniu zaplonu mialem INSPECTION i odliczalo mi km w gół do przeglądu. Jak było blisko 0 to pojechalem do warsztatu (nie ASO) na przeglada. Wymienili mi tam klocki, tarcze, olej i takie tam podstawowe rzeczy. Po wszystkim przy wlaczeniu zapłonu mialem juz OLISERVICE z odliczaniem w dół (chyba od 22000 km) - INSPECTION juz nie bylo.

Dotarlem do 0 z OLISERVICE, wymienilem olej po czym w Internecie znalazlem opis jak skasowac OLISERVICE. Udalo sie i teraz znowu mam INSPECTION z odliczaniem w doł od 22000 km.

Moje pytanie - co jest co i kiedy sie pokazuje. Czy czasem wraz z INSPECTION nie powinna isc w parze wymiana oleju ? Dlaczego wczesniej mialem INSPECTION, potem OLISERVCE a teraz znowu INSPECTION ?

Dzieki za wyjasnienie

KACPER

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na oilservice jak sama nazwa wskazuje wymienia się olej, filtr i mikrofiltr od klimy (jeśli jest).

Inspekcja to jest większy przegląd i odbywa się na zmianę z oilservice. Tak naprawdę to są dwie INSPECTION :arrow: I i II ale na wyświetlaczu w E46 tego nie pokazuje. Nie pamiętam czym się różnią te przeglądy.

Więc cykl wygląda tak:

OILASERVICE :arrow: INSPECTION I :arrow: OILSERVICE :arrow: INSEPCTION II :arrow: OILSERVICE :arrow: INSEPCTION I itd.....

pozdrawiam

Paweł