Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, noszę się z zamiarem kupna felg http://moto.allegro.pl/item167236515_alufelgi_bmw_bbs_15_5x120_z_oponami_super_okazja.html

Gość napisał, że one pasują do E36 i E46... I nie wiem, czy można je zamontować do E34?

Kupiłem 525 TDS z 1995r na alufelgach o angielskim rozmiarze 230/55 R 390 opony są strasznie zajechane, wiec jak ktos ma do sprzedania pasujące opony to proszę się odezwać :) a pewnie sie dogadamy

Opublikowano
Mam takie felgi u siebie w E36. ET z tego co pamiętam wynosi 47, a do E34 powino być w okolicach 20 . Ale sądzę że po zastosowaniu dystansów będą pasować do E34
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem taki problem w E34. Olałem sprawę, bo dystanse 25mm (ET47 w E36 i ET19-20 w E34) to stanowczo za dużo biorąc pod uwagę bezpieczeństwo i naturalnie koszt. Jak je włożysz - będziesz jeździł, albo trafniej - lansował się...
Kai
Opublikowano
dzieki! w takim razie zrezygnuje z nich :) a moze sie orientujecie, czy takie pasują do E34? z góry dzięki http://moto.allegro.pl/item167141592_oryginalne_felgi_alu_15_cali_bmw_e_39_idealne.html

w tekscie masz odpowiedz: PRZY ZASTOSOWANIU PIERSCIENI CENTRUJĄCYCH MOŻNA JE ZASTOSOWAĆ DO BMW 5 - E 34

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A kto powiedział, że nie pasują? Kupujesz pierścienie centrujące, to niewielki koszt, a mocowanie jest pewne. Pierścienie centrujące mają za zadanie zredukować otwór felg z E39 do średnicy piasty E34. To akurat nie jest problemem.
Kai
Opublikowano
Napisałem, żę nie pasują, ale miałem na myśli te pierścienie... Ale i tak nie jestem przekonany do tych felg, mam wrazenie, ze moze z nimi brzydko wygladac, a jeszcze bawic sie z tymi piescieniami to mi sie nie chce :P dlatego z nich zrezygnowałem... szukam dalej!! :D Do sezonu letniego mam jeszcze troche czasu :P