Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki mały problem strasznie parują mi szyby jak włączę Klimę i po kilku sek. wszystko wraca do normy dodam ze wymieniłem niedawno filtr i przez jakieś 2 tyg. było Ok i znowu to samo. Może trzeba by było wyczyścić cała Klimę (czy jak to Sie tam na no mówi), jeśli tak to znacie jakąś firmę, która Sie tym zajmuje na Śląsku? Aha mam jeszcze taki jeden problem mam pękniętą w dolnym roku szybę czy to Moze, to przez to?
Opublikowano

parują ci szyby jak włączasz klimę? to dziwne! klima wysusza wnętrze samochodu i para powinna znikać.

Problemem może byc duża ilośc wilgoci we wnetrzu samochodu (woda pod dywanikami itp)

a tak na marginesie zauwazyłem, że w moim bmw szyby prawie w ogóle nie zaparowują się. filt p.pyłkowy (kabinowy) wymieniałem w zeszłym roku w maju i przy okazji podjechałem do firmy zajmującej się serwisem klimatyzacji na dezynfekcje układu. Jest gicior, tylko czasami latem jak bylo bardzo parno w deszczu- to klima dawała radę z parą