Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szukałem i nie znalazłem.

Potrzebuje porady a raczej ratunku :mad2: Padła mi elektryka wewnątrz samochodu. Nie działają elektryczne szyby, podgrzewane fotele oraz nawiew. Padło wszystko na raz. Sprawa się tyczy E30 325 cabrio z przeszczepionym silnikiem 325 24v od e36. Dodam ze problemy zaczęły się już po odbiorze samochodu z nieszczęsnego serwisu po swapawaniu. Objawy były takie ze czasem po rozruchu nie działały właśnie te elementy, które wymieniłem. Działały zawsze na wyłączonym silniku. Czasem też działały po rozruchu a jak nie to uruchamiałem je gasząc samochód podczas jazdy i ponownie odpalałem go już bez rozrusznika tylko z „pychu” i było ok. Teraz padło wszystko definitywnie podczas jak rozebrałem licznik by wymienić przepalone żarówki i trochę gmerałem przy kablach choć szczerze to moja wiedza z elektryki jest bliska zeru. Mimo to dzięki moim zdolnością detektywistycznym udało mi się naprawić w kablach kilka rzeczy spapranych przez nieszczęsny serwis.

Bezpieczniki są ok.

Podmieniałem przekaźniki

Co jeszcze mogę zrobić, jest może jakiś magiczny pkt odpowiedzialny za tą częś „prądów”

Najgorsze jest to ze samochód stoi teraz z potwieranymi szybami.

Z góry dzięki za wszelką pomoc

Opublikowano

Poddałem się. Furka stoi już u Elektryka.

Tak nababrane było z kablami ze postoi tam z dwa dni. A wszystko dzięki Firmie Mcars która w takim właśnie stanie oddaje samochody. Poza elektryką jest niestety wiele innych rzeczy (np niedokręcony wał ) które musiałem po nich naprawiać i niestety jeszcze kilka zostało. Ale na ten temat mam zamiar się bardziej obszerniej wypowiedzieć w dziale polecane warsztaty.