Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam 318is 92' . Taki problem wczoraj w nocy jezdzilem autkiem i wszystko mi gralo jak powinno a dzis rano wchodze do wozu i czuje ze pedal sprzegla nie stawia prawie zadnego oporu. Wogole jak puszcam szprzeglo to "lapie" juz przy samej podlodze :/ i rusza. Jak jade to moge nawet do polowy je wcisnac i teraz nic. Biegi sie zmieniaja spokojnie ale tylko gdy je wcisne z calej pary do konca, jak nawet troszeczke puszcze to nawet bieg nie wskoczy. Co to moze byc. Zaznaczam ze jeszcze wczoraj w nocy wszystko bylo git.

Dodam ze w nocy bylo mrozno i teraz taka odwilz jest czyli mokro.

Ciezko mi teraz sie autem jezdzi bo jak chce wolno ruszac to tylko leciutko puszcze sprzeglo i juz rwie :/ . Co to moze byc? Czy ktos sie z czyms takim spotkal?

Opublikowano
Proponowałbym sprawwdzić siłownik sprzęgła.Znajduje się od dołu przy skrzyni.Jeżeli puściły uszczelnienia to będzie wilgotny i ubędzie płynu hamulcowego.Można dokupić reperaturkę lub cały wysprzęglik jeśli są wżery w starym.
Opublikowano
dlaczego dublujesz posty ?

Sorry ale jak wstawialem pierwszy post w kategorii Mechanika to byla jeszcze tylko ta jedna kategoria. Potem zaraz tego samego dnia wprowadziliscie podkategorie (seria 3, 5 7 itp). I zrobilem to po to by ktos mi odpowiedzial na moje pytanie, bo czulem ze juz nikt nie bedzie wlazi na stary dzial mechaniki bo tam beda tylko tematy juz w zasadzie nieaktualne.

A odnosnie mojego problemu. Dolalem tego plynu hamulcowego i oczywiscie poprawa 10 razy lepsza. Wszytko git. Myslalem ze przez noc lub po kilkudziesieciu km, jakby byla jakas nieszczelnosc to mi znow ucieknie i bedzie znowu kicha, ale poki co przez 1,5 dnia i 80 km bez zmian wszystko gra. Wiec mysle ze podjade tylko do mechanika niech mi sprawdzi na podnosniku czy tam nigdzie nie ma zadnych wyciekow i tyle. Dzieki wszystkim za odpowiedzi.