Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

hce kupic bmw 7 e32 z silnikem v8, lecz nie wiem ktory motor mam wybrac 730 czy 740

mam dwie oferty

bmw 740 v8 z pzrebiegiem 270 000

oraz

bmw 730 v8 z pzrebiegiem 180 000

pzrebieg w tych bmkach jest w 100% orginaly nic nie krecone obie w idelanym stanie i serwisowane z tym ze 730 v 8 driozsza o 2000zl

obie maja sekwencje lpg

POMOCY !!!!!!!!!doradzcie cos ktora wybrac czy pzrebieg prawie 300 to jest duzo czy malo dla tego auta czy nie trzeba bedzie robic remontu itp bo bardziej jestem zdecydowany kupic 740 ale ten pzrebieg jest troche niepokojacy

prosze o pomoc!!!!!!!! :(

Opublikowano
ja bym bral wylacznie 740 co z tego ze ci licznik pokazuje przebieg jak i jeden i drugi krecony obejrzyj sobie dobrze to 740 zobacz czy silnik rowno pracuje jak chodzi skrzynia przy normlanej jezdzie powinna tak zmeniac przelozenia ze nie powinienes tego prawie odczuwac, rusz ze startu szybko i posluchaj czy nic sie z tylu nie dzieje czy jakies uderzenei albo takie jakby przygasniecie jakby go cos lekko przytrzymalo dotylu zrob szybko zrywa i posluchaj czy zarowno jak i z przodu nie stuka puka i jakby blokuje ociera zobacz tez czy silnik nie ma wyciekow jesli ma nivo zobacz czy nie cieknie w jakim stanie jest podloga progi i te miejsca gdzie sie podnosi lewarkiem lub podnosnikiem zwroc uwage czy komputer nei wyswietla jakichs komunikatow na poczatku lub po dalszej jezdzie sprawdz zawieszenie tylna belka szczegolnie tuleje przednie oraz okulary no i duzo mozna by bylo pisac generalnie bierz 740 bo mniej pali a przyjemnosc z jazdy o wiele wieksza ja bym sie nie zastanawial poza tym graty wiekszosc z nich ida takie same uszczelki poduszki i inne wiec wybor nalezy do ciebie ja mam bez gazu i mi spala na trasie mniej niz 10 a po miescie 14 jak mialem kiedys vw 2.0 to mi tyle palil :twisted2:
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ja bym wziął 740 - bo koszty napraw identiko

270 000 na trasie może okazać się lepsze niż 180 000 po mieście

jeśli nie ciągnie oleju , pracuje równomiernie , nie palą się kontrolki usterek - możesz zawsze podjechać do mechaniora i za 100-150 przeglądnie auto

Pozdro

Mario

Opublikowano
Ja miesiąc temu miałem ten sam dylemat. Wybór padł na 740i i nie żałuje. Co prawda zrobiłem autem dopiero niecałe 1000km, jeździ super tylko że ta pogoda nie pozwala mi na rozwinięcie skrzydeł i to jest ból!!! :(

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał