Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam w beni oryginalne 3drożne nagłosnienie Nokia z przodu, z tyłu coś siedzi w dachu dwu drożnego. Pod to podpięte jest radio Kenwood M907 mp3, chciałbym wiedzieć czy te oryginalne głośniki mają gdzieś fabryczne zwrotnice, bo nigdzie nie mogę ich znaleść, gdybam że są gdzieś za radiem, ale nie mogę go zdemontować bo nie mam specjlalnych blaszek,,,,Jeśli ktoś to widział, proszę o odpowiedź na pytanie jak mam w takiej sytuacji podłaczyć z tyłu w bagażniku skrzynię z głosnikami, skoro na tył do głośników wędruje 8 przewodów, czyli z już rozdzielonym sygnałem za zwrotnicami ???
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Co masz na mysli skrzynię z głośnikami? Chodzi ci o stereo po 3 głośniki czy tylko bas?

Jeśli ma to być dobre audio to na twoim miejscu kupiłbym 2-kanałowy wzmacniacz (coś w rozsądnej cenie) i poprowadził jeden przewód od radia, chinch stereo. Lepsze radia mają dobre wyjścia na wzmacniacz.

Kabel możesz położyć od strony pasażera (dobrze jak wymontujesz schowek).

Jeżeli chcesz podpiąć głośniki dwudrożne to możesz podpiąć się pod przewody idące na tył z głośników tylnych. Jeżeli trzydrożne to pozostają zwrotnice. Gdzie się one znajdują to nie wiem.

Dobrze byłoby sprawdzić na schemacie (dostępny na elektroda i to forum) czy dane zwrotnice posiadają wyjście tonów wysokich na tył. Bo jeśli nie to trzebaby było podłączyc się pod zwrotnice przednie, ale czy to dobre rozwiązanie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Ok dzięki,,, ale narazie pozostanę przy tych oryginalnych, dzięki za odp,,pozdrawiam,,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)