Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polega na tym, że nie działa mi wyświetlacz, tzn. wszystko sie tylko podświetla, radio działa, zmieniarka działa, wszystkie klawisze działają, ale na ekranie nie widać kompletnie nic. Mam E46, monitor 16/9 i czytnik mk3. Próbowalem juz zmienić wyświetlacz, ale to nic nie dało. Pewien "fachowiec" powiedział mi, ze to wina czytnika do navi mk3, że jak sie go wymieni, to wszystko będzie ok.

Moje pytanie jest następujące - czy rzeczywiście ten czytnik może być przyczyną? Nie znam się na tym, ale uważam, że sam wyświetlacz bez mk3 powinien wyświetlać wszystko.

Jako ostatnia i najbardziej subiektywna deska ratunku zostaliście mi Wy, wiec proszę o pomoc :)

PS. Nie mam jeszcze płyty od navi, ale to chyba tez nie jest powód.

Opublikowano

no to jest nas dwoch , mam ten sam problem ,kiedys padl mi bezpiecznik ale teraz sprawdzone i sa ok a wyswietlacz ciemny ,po wlaczeniu zapala sie podswietlenie monitora ale nic pozatym , mysle ze sebast przeczyta to i nam pomoze

pzdr

Opublikowano
Jest to wina matrycy lub jej sterowania(wyswietlacza). Gosc na allegro oglasza sie i naprawia te usterke a koszta to okolo 450zl. Jak znajde kontakt to dopisze. Mozna mu wyslac radio a on odesne naprawione i da na to gwarancje.
Opublikowano

Matryca w 16:9 dość rzadko pada ...

Powodem może być : problem z czytnikiem lub tunerem TV jeżeli takowy jest, oczywiście także kwestia czy się coś nie rozłączyło (dość wątpliwe).

Monitor bez czytnika nie będzie nic wyświetlał, tak samo jak monitor PC bez komputera ...

Podjedzcie do mnie, zdiagnozuje Wam w kilka-kilkanaście minut, co jest powodem i przygotujcie grubą kasę :mrgreen:

Nie ma sensu wymieniać elementu jeżeli nie jest się pewnym czy to jest on powodem.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Na pewno nie jest to wina wyswietlacza, bo juz probowalem wstawic inny i dalej lipa. Gdyby nie to Sebast, ze miedzy Sosnowcem, a moja miejscowoscia jest roznica 400km, podjechalbym :) pzdr
Opublikowano

Daj znać na priv - mailem lub GG, pogadamy i postaramy się ustalić co jest problemem.

Napisz jak to się stało - od początku w jakimś momencie (w jakim), czy masz TV), co się dzieje jak wrzucasz płytkę do czytnika, czy świeci dioda itp.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
A jak rozwiazales problem, ze nic nie widziales? Dlugo czekałeś, aż sie wgra? czekam na odp, bo zaraz sam sprobuje to zrobic :) pzdr
Opublikowano

Witam

po nagraniu plytki wlozylem ja do czytnika navi , nastepnie zaplon i czkalem az plyta wysunie sie z czytnika , po wylaczeniu i wlaczeniu zaplonu monitor odzyl.czas wgranja to ponizej 1min

ps jest jeszcze jeden post o naprawie wyswietlacza ktory swieci na bialo , porobie foto i opisze jak to naprawic

pzdr