Skocz do zawartości

podlaczenie glosnikow z tylu e38

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc moze pomoze mi ktos podlaczyc w e38(rok 1999) dwa dodatkowe glosniki z tylu na polce.Poprostu brakuje mi bassu.Posiadam radio z monitorem 16:9 i orginalnym srebrnym zmacniaczem.Poprostu niewiem pod co mam podlaczyc te glosniki pod wzmacniacz czy gdzies indziej i w jakie kable mam sie wpiac.I jakich glosnikow moge do tego uzyc zeby mi sie zmiescily w tylnej polce wielkie dzieki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Qrcze kolego ja wpiąłem do swojej normalne jojka 6X9 na tylną półkę ale bassu z tego to za nic wyciągnąć nie mogę. Wyciągnąłem tylną półkę i w tym wyprofilowaniu za zagłówkami wyciąłem wyżynarką dziury pod jojka magnata ultra S 690, zmieściły się spokojnie bez jakichkolwiek modyfikacji tyłu auta ale niestety bokiem mi wychodzi brak pudła :| . Teraz mam skrzynkę z 15" subem w bagażniku a jojka robią za średnie i wysokie tony. Dodam że otwór na narty mam zaspawany a mimo to świetnie suba słychać a co najważniejsze czuć. Na allegro można kupić wstawkę na tył z 4 małymi subkami ale chyba lepiej będzie grał jeden ale ze swoim wzmacniaczem :) Także moja rada jest taka żebyś nie bawił się we wstawianie głośników na tył i skupił się na wpięciu suba w kufer :D
Opublikowano
Wyciągnąłem tylną półkę i w tym wyprofilowaniu za zagłówkami wyciąłem wyżynarką dziury pod jojka magnata ultra S 690, zmieściły się spokojnie bez jakichkolwiek modyfikacji tyłu auta

:duh: :duh: :duh: :clap:

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
ze względu na wygłuszenie potrzeba naprawde mocnego pieca i duzego suba moze byc na glośniku 15" napewno zalatwi to sprawe. polecam np.: earthquake'a
Opublikowano

SZAMIL, wiem że piłką to se można golfa ciąć, ale ja tą operacje przeprowadziłem bardzo starannie przy użyciu wyżynarki, wszystko jest dokładnie wymierzone i równiutko zamontowane, pozatym mam bardzo przyciemnione szyby z tyłu i z zewnątrz nawet nie ma szans ich zobaczyć, za to w środku robią dużo dobrego, szczególnie dla tych co jadą z tyłu. Pozatym skoro w lepszych wersjach orginalnie za zagłówkami znajdują się fabryczne suby to dlaczego ja miałbym sobie nie zamontować jojek w tym samym miejscu?

W tym miesiącu wymieniam mojego 15" suba made by alphard ( :duh: ) na dwa 12" pioneery ts-w306c w skrzyni robionej przez doświadczonego w tych sprawach znajomego :mrgreen: także będzie się działo :8)

Podsumowując, wiem że piłka i tego typu dłubanie to profanacja e38 i innych beemek ale ja robiłem to samo i w tym samym miejscu co fabryka więc się nie śmiej, a jeśli chodzi o temat postu to nadal jestem przy tym żeby nie bawić się w jakieś śmieszne wooferki wielkości pięści montowane w środku pod fotelami bądź na tylnej półce, tylko porządnego suba do kufra i sprawa załatwiona z brakiem basu w aucie.