Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem

Mam taka możliwość, aby kupić BMW 750 z silnikiem 5.4 L z 1996 r. za 20.tys zł

Dziś rano jak już miało dojść do transakcji to okazało się, że ta buda to auto miało w oryginale zamontowany silnik 4litrowy i jakoś się przestraszyliśmy odroczyliśmy ta transakcje do poniedziałku dodam jeszcze ze auto jest w longu ma prawie wszystko pisze prawie, bo jak wiem niema w tych autach tak zwanego full wypasu

Ma TV navi Klima skora i inne PDC przód i tył wszystkie rolety tylnie itd.

Ale wracam do tematu tak jak już pisaliśmy jest tam ten inny silnik auto jest zarejestrowane juz z tym 5 litrowym

Nasze pytanie jest takie czy to jest juz składak czy nie czy to będzie miało jakieś znaczenie przy późniejszym odsprzedaniu auta

Naprawdę poprosimy o jakąś poradę czy warto nabyć te cudo, bo wygląda naprawdę rewelacyjnie

Z góry dziękujemy za pomoc

Opublikowano

dzieki za szybka reakcje auto stało prawie rok w wawie BMW FUS

znam właściciela jako tako on raczej nie z tych sprowadzil je jakis gosc z mlawy padl mu silnik auto stało potem wlasnie w fus-ie odkupil je i wstawił inny silnik i wtym cały pic to ze jest zadbane to fakt srodek i tak dalej ale jak wszedzie jest problem poszlo szklo od halogenu ale w bagażniku jest już nowe szkiełko zaparowana tylna lampa takie drobiazgi rys nie ma opony zimowe dwa takie delikatne wgniecienia z tyłu i z przodu jakby wczasie jazdy kamykiem z pod kół dostał bez odprysków

tak to wszystko jest ok tylko tak jak juz pisalismy boimy sie tego silnika ze jest inny niż w oryginale

Opublikowano

Jak kazdy właściciel BMW powinieneś dbać o bmw i takie szczegóły jak pierwasze sprzątanie albo polerka to jest na 1 miejscu.

Jezeli będziesz dbał o nią to ci sie odwdzięczy

Opublikowano

taki silnik byl montowany w tym modelu, wiec jesli swap zostal prawidlowo przeprowadzony to w czym problem. jakbys mial jakas nietypowa kombinacje to moglbys sie obawiac. dlatego wstaw go do mechanika od bmw zeby ocenil, nie do jakiegos henka ktory puknie mlotkiem czy sie nie rozpadnie i powie ze dziala ok.

ps. w prezencie zbior przecinkow ',,,,,,,,,,,' dla ciebie i kropek '..............' korzystaj :)

Opublikowano

moj znajomy ma e39 520 w benzynie , silnik mu sie uszkodzil i zalozyli mu 2.8 motor . Auto chodzi jak nalezy. Wiec w tej 7 tez nie powinno byc zle .

Cena jest niska bo takie auto malo kto kupuje , chodzi mi o pojemnosc .

ALe jak juz inni pisali sprawdz w dobrym warsztacie zeby nie bylo pozniej jakis problemow .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No cena, hmm... Takie czasy. Jeżeli ktoś wystawi takie auto za 40kzł, to chce się nim po prostu pochwalić, a nie sprzedać. Aktualnie ludzie boją się duzych pojemności, chociaż to pojęcie względne, bo dla jednego dużo to 6,0l, a dla drugiego 1,6l.

Odnośnie silnika. Ja bym nie brał, niestety, to zbyt duża ingerencja jak na mój gust. Mogłaby mnie przekonać jedynie obiektywna opinia jakiegoś mechanika od BMW, który nie jest "spokrewniony" ze sprzedającym.

Kai