Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie zy bedzie duża róznia w hamowaniu jak bedzie działał Abs??

Ponieważ mam czujnik jeden uszkodzony i nie działa mi Abs.

Nie mówie o tym ze bedze krótsza droga hamowania bo to to wiem tylko chodzi mi o to czy szybciej samochód wyhamuje.

A dlaczego pytam???

Bo koloega ma coupeje taka sama i ma lepsze hamulce a jemu dziła ABS.

Odpowietrzany juz był.

Moze pompa???

A może odłązyć coś od ABSu??

Moze ktoś zna jakieś sposoby na poprawienie hamulcy w e36??

Tarcze i klocki ok.

POZDRAWIAM!!!

Opublikowano

Nie mówie o tym ze bedze krótsza droga hamowania bo to to wiem tylko chodzi mi o to czy szybciej samochód wyhamuje.

zielok23 - plączesz się...

skoro wiesz że droga hamowania nie będzie krótsza, to jakim cudem zastanawiasz się, czy szybciej wyhamuje :shock:

Nie będzie różnicy w hamowaniu... abs nie ma nic do tego, on ma zapwnić tylko sterowalność samochodu na śliskiej nawierzchni. A co do tego, że koledze hamuje skuteczniej - wiele rzeczy wpływa na długość drogi hamowania.

Wystarczy, że ma w lepszym stanie tarcze - klocki. Może mieć lepsze opony... może ma w lepszym stanie amory itp... więc nie ma co porównywać dwóch samochodów, jeśli nie zapewni się porównywalnych składowych.

Jak chcesz poprawić hamulce (odmienia się hamulców) sprawdź amory, opony, a jeśli tarcze i klocki ok, płyn też świeży,nie cieknie, to wtedy dopiero zacznij martwić się o pompę...

A sam czujnik ABSu też przydałoby się wymienić - skoro go założyli w fabryce to dobrze żeby działał, może się przydać gdy zima za pasem!

Pzdr!

- to ja przepraszam! ...i znikł