Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! To mój pierwszy post i moja wiedza o car-audio ograniczona jest do podstaw. Jak narazie do mojej coupejki kupiłem zestaw dwudrożny do przodu ze ze zwrotnicą: infinity reference 5010cs(sprzedawca twierdził ze jest najlepszy jaki mają) , do bagażnika natomiast mam skrzynke basową blaupunkt gtb 300 , radyjko to pioneer deh30mp. Moje pytanie brzmi jaki do tego kupić wzmacniacz zeby naprawde ładnie grało i czy ewentualnie coś jeszcze dokupić(na tylną półkę) z góry wielkie dzięki :D
Opublikowano
hmm zeby ladnie gralo to zrob tak jak ja dwa glosniki alpine mam pod wzmakiem 2x50W a suba lanzar max 12" pod wzmakiem carpower monacor 1502 1x500W w RMS..... gwarantowany bol glowy i blacha w aucie zacznie sie ruszac np u mnie dach dudni :twisted2:
Opublikowano
no w sumie mozesz kupic wzmak 4kanalowy 2 kanaly zmostkowac na suba i dwa pod przednie glosniki. Suby blaupunt to nie jest najwyzsza polka wiec ze wzmakiem ktory to pociagnie nie bedzie problemu. Ja bym nic nie robil z tylem tylko zmienil suba. Pamietaj dobry przod i sub to podstawa :) Powiedz ile kasy chcesz przeznaczyc to cos zawsze doradzimy:)
Opublikowano

Witam

O kupowaniu 4 kanalowego wzmaka i podlaczaniu do niego glosnikow + suba zapomnij (chyba ze znajdziesz taki z "podzielnym" filtrem aktywnym..)

Chodzi przeciez o to, ze gdy mostkujesz dwa kanaly ze soba, obcinasz im gorne i srednie pasmo, przez co sub gra tylko bass do jakichs 140Hz.

Twojego suba slyszalem pod wzmakiem Bp GTAII 375 (sam mam takiego wzmaka). Gra to b. glosno i mocno, ale mnie taki bass nieodpowiada.

Ps. Nie pakuj tych 700zl we wzmacniacz, kup ten GTAII a reszte wsadz w tylna polke ew jakies tweetery.

Opublikowano
no ja o takim wzmaku mowie. Przod masz dobry tak jak pisalem pozbyl bym sie tego suba i kupil najlepiej dwa osobne wzmaki albo jeden z aktywnym filtrem. na przod zastosowalbym carpowera monacora bodajze model 602 za 242zl na allegro na do zasilenie suba tez z rodziny carpowera model 1502 ok 400zl. do tego sub np na lanzarze max 12" takiego posiadam i jestem bardzo zadowolony i masz naprawde konkretne audio.
Opublikowano
No to chyba zrobiłem byka bo własnie kupiłem wzmacniacz JBL GTO 4060 za ponad 600zł. Tylko że w sklepie sprzedawca powiedział ze jak najbardziej mogę podłączyć mój zestaw dwudrożny i suba do 4-kanałowego wzmacniacz. Teraz to już sam nie wiem jak to w końcu jest???????????
Opublikowano

Ten wzmacniacz jak najbardziej sie nada do podlaczenia przodu + suba, ma 2 filtry, o to wlasnie chodzilo. Tylko ze zdecydowanie mozna bylo to taniej rozwiazac :)

A suba poki co nie zmieniaj ,tylko zobacz jak gra, ma przede wszystkim Tobie odpowiadac!

Opublikowano
no dokladnie glosniki z przodu masz dobre wzmak tez niczego sobie chociaz uwazam ze jednak za cene sie troche placi w przypadku jbl czy infinity. Tak jak poprzednik pisal podlacz suba i zoabcz czy cie zadowala dzwiek. Jezeli nie sprzedaj i zmin na cos lepszego bo nie oszukujmy sie blaupunkt nie robi jakiegos super sprzetu car audio :)
Opublikowano
jeszcze tylko jedno pytanko co do zestawu dwudrożnego mianowiccie czy wstawić go w fabryczne miejsca czy może jakieś inne?? A wy wasze pierwsze car-audio podłanczaliście sami czy zleciliście specjaliście??
Opublikowano
heheh co ty nie oddalbym komus takiej przyjemnosci :) potem bedziesz zadowolony ze cos zrobiles sam :) wkladaj w seryjne miejsca w koncu to sa glosniki 13cm wiecn ie bedzie problemu jedynie zwrotniece gdzies upchniesz :)