Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam e-36 1,6 bez instalacji gazowej mam z nią taki problem a mianowicie:

podczas jazdy sama sobie dodaj gazu po chwili przestaje obroty skacza od 1000 do 3000 tys lub caly czas trzyma na 2500tys ale tylko wtedy kiedy jest goraca na zimnym silniku nie ma tych objawow niekiedy nie ma mocy np na drugim biegu tak jak by nie dochodzilo paliwo ale po chwili jest dobrze...na jałowym faluja ale zawsze powyzej 1000 obr..

jezeli macie podobne objawy ..bardzo prosze o kontakt lub porade co robic ..aha sonda lambda nowa...,krokowy czyszczony....

Opublikowano
:search: zagladales do filtra powietrza?? a moze przeplywomierz?? moze sparciala guma miedzy kolektorem a obudowa filtra powietrza i lapie lewe poweitrze??
Opublikowano

witam ..dwa przeplywomierze podmieniane, dwa czujniki polozenia przepustnicy podmieniane,krokowy podmieniany ..nadal to samo ..

jak sprawdzic gume dochodzaca do przepustnicy i uszczelke pod kolektorem..?

Opublikowano
hmm no pompe to raczej wykluczam bo te objawy wystepuja jak jest rozgrzany a jak by byla pompa walnieta to chyba caly czas by sie to dzialo.? a co do czujnika temperatury to wlasnie nie wiem czy ma on cos z obrotami wspolnego..? ale moze sie myle...
Opublikowano

co do pompy to niezupełnie jest tak jak mówisz. musisz sprawdzić ciśnienie jakie podaje.

czujnik temperatury cieczy chłodzącej (a wydaje mi się ze istnieje taki w twoim silniku) ma wpływ na obroty silnika.

proponuję zyczliwie jednak użyć wyszukiwarki :wink: , wiem że te tematy zostały już omówione szczegółowo. chyba nie ma sensu przepisywać. jeśli pojawią się konkretne pytania, chętnie pomogę.

pozdr

Opublikowano
Ja bym na twoim miejscu sprawdzil linke od gazu mialem pancerz poniszczony zaraz przy silniku i jaja byly podobne jak sie zagrzala nie wiem czemu.Zmienilem linke i wszystko ok.A przez to zacinanie dodawanie gazu to w zimie na słupie sie zatrzymalem