Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jezeli masz jeszcze dwa zielone to jakies 4,5 tys zaswieci sie zółte i komunikat oil service :D i sam sie chyba domyslasz co to juz oznacza :D

pozdrawiam

Opublikowano
Gratuluje autka naprawde ladne i moim zdaniem ostatnia ładna BMW serii e36......jezdzilem taka....sam mam e34 2.5 24v + sekwencja spalanie 12l gazu w miescie 10.5 na trasie....moi zdaniem BMW zaczyna sie od 2.5 w góre 3000obr i zaczynasz czuc ze nic cie juz nie dogoni!!!!
Opublikowano

bardzo ladna sztuka , podoba mi sie bardzo coupe .

Pewno znow sie czepiam ale ciekawi mnie jedna sprawa . Gosc ja sciagnal załozyl gaz i sprzedaje ? czasem sa okazje , wiesz nagla potrzeba gotowki ale to nie czesty az tak przypadek.

ALe mam nadzieje ze w tym przypadku tak jest i zycze Ci zebys sie cieszył nowym nabytkiem .

Ja tez mialem szczescie kupic bardzo tanio VW T4 w tym roku . kupilem o 10 tys taniej niz staly inne a jest idealny. Mialem watpliwosci czemu tak tanio sprzedaje ale skusilem sie i jestem bardzo zadowolony.

ALe juz nie licze na takie szczescie w zyciu.

pozdro for you

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano

Jednak coś było w tej taniości......

Właśnie wróciłem z serwisu....

wymieniłem tylne gumki, tulejki i inne pierdoły-350zł

No i wyszło, że maglownica się poci (minimum 650 zł) zestawy naprawcze podobno sprawdzają się w 40 % przypadków :(

No i wyciek to nie tylko kwestia wymiany uszczelek bo jakiś debil źle zamontował uszczelkę pod głowicą i trzeba od nowa całość rozebrać wymienić i skręcić - minimum 870 zł :(

Opublikowano
Gratulacje auta ładna furka ale widze że jeszcze musisz trochę dołożyć ale spoko jak zrobisz to co masz na cacy to auto powinno ci się odwdzięczyć :cool2: :cool2: :cool2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
silniczek ciągnie jak rakieta.......bajka cichutko pracuje, równo i jest bardzo dynamiczny....spala niecałe 8 l gazu na trasie........wróciłem właśnie z przeglądu........sworznie do wymiany, amortyzatory 65 %, drążki i reszta ok.....Najbardziej mnie martwi to, że jest mały wyciek z pompy wspomagania ;( Nie ma ktoś dobrej sztuki do sprzedania (cena nowego ok. 1000 zł!!!!)

No z tą rakietą to nie przesadzaj :lol: ja się z Uniaka 1.0 przesiadłem, który miał w książce pod pozycją przyśpieszenie wpisane: 'brak', a na nadmiar mocy nie narzekam :lol: choć ciągnie chyba lepiej niż Vectra ojca, która ma odpowiednik 1.8iS :wink: Cicha też nie jest - przy 6k RPM wyje jak nie wiem :lol: - żartuje - do 3k RPM jest cichutka.

Z kosztami musisz się liczyć - to są stare samochody - ja u siebie musiałem gumki z zawieszeniu pozmieniać (za to i geometrię zdarli ze mnie niemiłosiernie), do tego czeka mnie wymiana nagrzewnicy. Ale jak już wszystko się zrobi i będzie dbało to pozostanie tylko coroczna wymiana płynów.

Szukaj części na Allegro. A do serwisu najlepiej ze swoimi - nawet w ASO jest taniej niż u niektórych w warsztacie - o czym się przy okazji robienia zawieszenia przekonałem...