Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam gaziulek II generacji w swoim 525i 24v. Spisuje się dobrze, jezdze na nim juz 1,5 roku, wiadomo spadek mocy jest ale przemawia za mną ekonomia (10,5-13 l gazu na 100).

Mam z nim tylko jeden problem z którym borykam się od zalozenia gazu. WYSTRZAŁY PRZY ODPALANIU SILNIKA(nie za każdym razem, czasami zdarza się to i 2-3 razy dziennie, czasami 2 tyg. spokoju). Nigdy nic sie nie stalo aucie, tylko poprostu drazni mnie to, juz nie mowie o przechodzących babkach co im berety z glowy strąca :). Podczas jazdy zero strzałów.

Juz nawet zalozylem urzadzenie ktore dopala gaz (autko chodzi jeszcze chwile po wylaczeniu stacyjki) wiec gaz powinien byc wypalony a nie pomoglo.

hmm:

1. Czy jest możliwość aby któryś elektrozawór był walnięty?

2. Myślałem też nad tym aby zmienić położenie miksera(obecnie jest przy przeplywce wiec cala rura gazu zbiera sie przed dolotem do kolektora)- zalozylbym mikser zaraz za przepustnica. Jest tylko jedna duza obawa - poruszam i tylko tego brakuje aby zaczęło strzelać tak że cos zepsuje...

Już nie wiem co wybrać, odpalanie z niegroznymi (choc czasem naprawde glosnymi strzalami) czy zaryzykować zmiany?

Opublikowano

Witam.

Nie wiem, czy Ci to pomoże. Kupiłem niedawno e34 z 90 r. i też na ciepłym silniku po krótkiej przerwie strzelał. Był jeszcze jeden problem: po kilku dniach postoju akumulator był martwy. Okazało się, że "fachowcy" źle podpięli instalację gazową. Dwa przewody zostały podpięte do "+" akumulatora (jeden miał być podpięty bezpośrednio do plusa, a drugi powinien dostawać "+" po włączeniu zapłonu). Zmieniłem podłączenie zgodnie z instrukcją centralki gazowej i teraz jest OK. Nie ma wybuchów i akumulator się nie rozładowuje.

Pozdrawiam

Zby_cho