Skocz do zawartości

BMw -E39 - Wycieraczki ! Problem ! Zatrzymaly sie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No wiec problem wyglada tak:

Jechalem podczas deszczu i nagle lewa wycieraczka sie wylaczyla, prawa chodzila dalej, zatrzymalem sie ruszylem wycieraczke luzna, podjechalem na cpn, dokrecilem ja nic nie pomoglo, potem ja odkrecilem przekrecilem ten chwyt co ja trzyma i chyba sie zablokowala cala prowadnica - prawa wycieraczka rowniez sie zatrzymala, przed przekreceniem tego tam to trzyma wycieraczke prawa chodzila czyli znaczy ze silnik jest dobry tak ? Jutro zabieram sie za rozkrecenie podszybia, choc nie wiem jak sie to robi... macie jakies wskazowki ? Co to moze byc ? z ta wycieraczka ? Masakra...

Don't follow the rules. Make them..
Opublikowano

Witam.

sprawa wygląda tak: wyrobiło sie lewe cięgno od wycieraczki i poprostu spadło, odłączyło się. Jak rozbierzesz podszybie, to zauwazysz, że jest tam takie cięgiełko które po prostu spadło z takiej kulki, bo się wyrobiło. Musisz to rozebać i zamówić w serwisie nowe. Nie ma tam żadnej filozofii w tym ;)

Pozdrawiam...

BMW IS THE BEST! FUCK THE REST!

NO RISK, NO FUN :)

Opublikowano
Rozebralem cale podszybie ale zostalo mi od lewej wycieraczki takie cos jakby sróba z rowkami i tego nie moga sciagnac ? Jak to sie siaga ? Odkreca sie czy wyciaga ? meczylem sie z tym pare godzin :(
Opublikowano

Dobra juz wszystko wiadomo :)

Wiec tak dla przyszlych uzytkownikow :)

Jak spadnie wucieraczka znaczy ze wyrobila sie taka aluminowa raczka, kosztuje w serwisie 35zl... nie polecam robic tego samemu bo troche roboty jest i sprytu trzeba miec :) Usterka niby mala ale klopotliwa... :)