Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zawitałem na forum i chciałem uzyskac pare informacji od klubowiczów.Otóż kupiłem 2 tygodnie temu E 36 325 TDS Combi rocznik 98. Auto w stanie bardzo dobrym z oryginalnym przebiegiem 199 tys z książka serwisową do 180 tyś. Jak na razie zrobiłem 1000 km i auto chodzi idealnie. Mam natomiast pare pytań. Chciałem wymienić filtr paliwa, a z racji tego że jest to moje pierwsze bmw nie wiem jak sie kształtują ceny takich rzeczy i np czy nie przepłace np za ten filter ?? http://moto.allegro.pl/item146782898_filtr_paliwa_bmw_firmy_bosch_knecht_nowy_okazja_.html czy kupowac może innej firmy do tego samochodu. Druga sprawa jak się ma wymiana oleju, dotychczas jezdziłem benzyniakiem i wymieniałem olej co 10 tys km. Olej Castrol Magnatec GTD 5W/40 czy wymieniac co 10 tyś ?? Zielone kontrolki które sygnalizuja wymiane sa jescze nie pogaszone tzn 2,5 bodajże zielonej sie świeci . Jak do tego podchodzić ?? Bede wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam