Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wczoraj w czasie normalnej jazdy moja Betti zgasła i juz nie chce odpalic, 80km na lawecie przejechała i po podłaczeniu do kompa i interfejsu carsoft6.1 pokazuje bład "1E25 RPM Control" ja stawiam na czujnik obrotów wału korbowego, ale nie wiem gdzie go szukac???

czy to może byc przyczyna nie odpalania???

[/i]

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

To napewno czujnik obrotow walu korbowego. Niewiem gdzie on jest u Ciebie w tych silnikach co znam byl z przodu przy kole z zabkami polaczonym z walem. Poszukalem troche na realoem ale tam nic takiego nie widac a niechce mi sie instalowac ETK. Jedyne co znalazlem co ma takie zabki to kolo zamachowe ale nie mam pojecia czy czujnik jest tak i jak sie do niego dostac. Bo jezeli wspulpracuje z tym kolem to musi byc niezle schowany. Ale szukaj tego czujnika bo to jego wina.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=11_2322&hg=11&fg=20

Opublikowano

ja znalazłem na realoem 2 czujniki jeden na wierzchu koło przepływomierza w

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=11_2316&hg=11&fg=15&hl=42

a drugi w bloku przy samej skrzyni.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL71&mospid=47545&btnr=11_2311&hg=11&fg=10&hl=29

Ten w bloku przy tłumaczeniu to na bank czujnik wału korbowego "Crankshaft", ale ten koło przepływomierza różni sie nazwa i nie wiem jak to przetłumaczyc czy to nie jest prztypadkiem czujnik wałka rozrzadu "camshaf"??? Jak odłaczyłem ten czujnik na wierzchu to wiecej błedów nie pokazało sie wiec czy mozliwe ze to ten jest padniety??

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Tak ten pierwszy to czujnik polozenia walka rozzadu a ten drugi to wlasnie czujnik polozenia walu korbowego i wspulpracuje wlasnie z tym kolem zamachowym. Jeszcze jedno to ze autko zaniemoglo nie oznacza wcale ze zepsul sie sam czujnik moze kabelek do niego idacy nie laczy.
Opublikowano
a jak to niby sprawdzic. Mam ten czujnik wyjety. Jest tak sprawa ze jak odłaczyłem wtyczke to nie pokazuje komp błedu po skasowaniu, a jak podłacze pokrece rozrusznikiem to sie pokazuje bład. wiec mysle ze to jednak wina czujnika bo dopiero po zamknieciu obwodu przez ten czujnik wywala bład.

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Wymieniłem czujnik wału korbowego i nadal LIPA!!!!!!!!!! :( Komp dalej pokazuje ten sam bład. CO to może byc?????? Zamówiłem juzczujnik wałka rozrzadu, a;le jakos mam złe przeczucia :( A do najbliższego ASO 150km :(

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa