Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej wszystkim fanom BMW

mam 520i 90 r.

problemy:

nie swieci mi inspekcja - wogóle zadne diody nie swiecą !!!!!! :(

fatalnie chodzi na benzynie!!!!!! jak trzymam obroty (gaz) równo to samochód smiga ale jak zaczne dodawać lub odejmować gaz to się dusi, natomiast na gazie chodzi idealnie (czasami ale naprawde czasami się dusi) poza tym smiga na gazie.

ekonomizer zwariował !!!!

od jakiegoś czasu wskazówka powyzej max :shock: ale spalanie OK gaz 12 l na 100 km

pomocy

Mamuuussiu a czemu ci ludzie klęcza?

......... bo to synku jedzie siódemka!

http://img355.imageshack.us/img355/6865/s5000290mz8.jpg

Leokadia, Amelia, Przemek, Marcin

http://7er.pl/customprofilepics/profilepic345_1.gif

WIELE SERC, JEDNO BICIE. BMW PONAD ŻYCIE

www.bmwteam.boo.pl

Opublikowano

Co do inspekcji to ktos musial przy niej grzebac ze sie nie pali. Kiedys mi padla inspekcja po nieudanej wymianie akumulatorkow w niej i juz wiecej nie zadzialala. Jedyna rada to wymienic odrazu cale zegary na nowe a i moze ekonomizer zacznie lepiej sie sprawowac. AAle czy jest sens ???

Co do przerywani na bezynie to pewnie niedomagajaca pompa paliwowa, zapieczone wtryskiwacze, padnieta sonda lambda, zepsuty od wystrzalu przeplywomierz, bledy w komputerze i wiele wiele innych ciezko cokolwiek powiedziec niewidzac. Podlaczenie pod komputer pewnie by pomoglo w diagnozie. Tak juz jest ze albo jezdzimy tanio albo tak jak chciala fabryka. Jak na gazie OK to sie nie zastanawiac i cieszyc sie jazda. Wykluzenie takiej usteki moze byc droge nawet tylko w prubie jej zdjagnozowania.