Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dosyć dlugo zastanawiałem się nad wycięciem kat.i zastąpienie go strumienicą przeglondałem rózne posty zdania są podzielone więc dzisiaj się odwazylem i wyciołem kat i załozyłem 2 strumienice.Efekt jest oszałamiajacy to nie ten samochód autko delikatnie kulało mi na gazie tak jakby sie zacinało nikt na to nie mógł znaleść rozwiazania po wycięciu kat wszystko ustapiło silnik wkręca się płynnie na obroty jest mocniejszy:)Zabieg kosztował mnie 120zł ponieważ zostawiłem stary kat w zakładzie w którym go wycinałem:)Nie wiem jeszcze jak ze spalaniem ale jak je mnie więcej ustale to dam znać:)POLECAM WYCINANIE KATALIZATOROW I ZAKŁADANIE STRUMIENIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:
Opublikowano
POLECAM WYCINANIE KATALIZATOROW I ZAKŁADANIE STRUMIENIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

polecam pojechac na pierwsza lepsza stacje diagnostyczna

Opublikowano
POLECAM WYCINANIE KATALIZATOROW I ZAKŁADANIE STRUMIENIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

jasne, poczekaj do pierwszej lepszej kontroli drogówki. Coraz wiecej radiowozów ma sprzęt do wyłapywania takich trucicieli.

Zakładam ze masz znajomego diagnoste.....bo jak nie to bardzo sie zdziwisz przy najbliższym przeglądzie rejestracyjnym.

:nienie: :nienie: :nienie:

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
Witam dosyć dlugo zastanawiałem się nad wycięciem kat.i zastąpienie go strumienicą przeglondałem rózne posty zdania są podzielone więc dzisiaj się odwazylem i wyciołem kat i załozyłem 2 strumienice.Efekt jest oszałamiajacy to nie ten samochód autko delikatnie kulało mi na gazie tak jakby sie zacinało nikt na to nie mógł znaleść rozwiazania po wycięciu kat wszystko ustapiło silnik wkręca się płynnie na obroty jest mocniejszy:)Zabieg kosztował mnie 120zł ponieważ zostawiłem stary kat w zakładzie w którym go wycinałem:)Nie wiem jeszcze jak ze spalaniem ale jak je mnie więcej ustale to dam znać:)POLECAM WYCINANIE KATALIZATOROW I ZAKŁADANIE STRUMIENIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :mrgreen:

Drogo ci to wyszło. Strumiennica kosztuje koło setki sztuka. Taki kat z 535 jest chyba dość spory i dostałbyś za niego około 500 zł (jak nie więcej - bo za kata z 320-stki dają spokojnie 450zł), czyli robocizna wyniosła cie: około 420 zł :mrgreen: - nieźle jak za pare spawów.

Twój tłumikarz zrobił dobry biznes.

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
jasne, poczekaj do pierwszej lepszej kontroli drogówki. Coraz wiecej radiowozów ma sprzęt do wyłapywania takich trucicieli.

Zakładam ze masz znajomego diagnoste.....bo jak nie to bardzo sie zdziwisz przy najbliższym przeglądzie rejestracyjnym.

A Wy swoje, jak nakręceni hehehehe

Pisało wiele osób i ja też, że sprawny silnik, nagrzany do temperatury roboczej, spełni wymogi odnośnie czystości spalin.

Sprawdzałęm do wiele razy, bo jak dotąd zawsze katy wywalałem.

A Ty stary masz fuksa, albo i nie, tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy, bo miałeś auto zamulone.

Przypuszczam że auto jeszcze lepiej by jeździło bez strumienic.

TO znaczy, że żaden obeznany z tematem układów wydechowych człowiek nie poleca wstawiania strumienic zamiast kata.