Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem niedawno sobie e30 is, niestety niema wspomagania.Szukałem całego zestawu (magiel,pompa,przewody etc.) żeby wyjąć z jakiegoś is ale niema nic.Czy wspomaganie z 318i albo 316i będzie "prądzić" w moim samochodzie?Czy warto się bawić w takie przekładanie?Ktoś miał z tym dośw?

Kolejny problem to rozpieprzone synchronizatory 1,2 biegu.Jak chcę zredukować z 3 na 2 bieg przy prędkości powyżej 60km/h to nie da się tego zrobić.(wiem że to

są efekty katowania sprzętu).I tu kolejne pytanie,jaką skrzynie mogę wrzucić żeby wszystko działało jak należy???Bo słyszałem że tych synchronizatorów to się nie naprawia?

Z góry dzięki za odpowiedź. A tak ogólnie to moja pierwsza bmka o i jestem bardzo zadowolony, oprócz ty dwóch wyżej wymienionych rzeczy.

Opublikowano

czesc! jak zaczynasz temat to zaznaczaj model jakiego dotyczy sprawa. poza tym warto najpierw poszukac zanim zaczniesz zadawac pytania, na tym foru bylo juz chyba na kazdy temat. pytales o wspome, z tego co wiem pasuje z 316 318 m40 i niedawno nawet byl taki zestawik na allegro. jak znajde to wysle ci sznurek. tez nie mam wspomy w aucie poniewaz poprzedni wlasciciel wyrzucil i mam caly zestaw w pudelku tyle ze nie wiem co jest walniete, ale zbytnio mi nie przeszkadza jego brak mimo ze latem mam 205.

skrzynia. skrzynia z tego co slyszalem (poprawcie jesli bedzie zong) pasuje rowiniez z m40. pozdrawiam i zycze milej exploatacji

ps. http://realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AF91&mospid=47256&prod=19900400

tu masz sznurek do katalogu czesci sprawdz numer skrzyni w is i w zwyklym m40 sprzeglo pasuje raczej na 100%

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!