Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie.

Czy jeśli zainstaluję w samochodzie zestaw głośnomówiący np. do Siemensa lub Nokii to będzie on reagował na przciski na "mutli kierownicy" którymi normalnie obsługuje się telefon zamontowany fabrycznie i czy będzie korzystał z wyświetlacza na MID?

Czy może będzie "bytem niezależnym" w samochodzie?

Wiem że większośc pożądnych zestawów ma funkcję wyciszania radia ale czy to wszystko na co je stać czy mogą być do końca zintegrowane z samochodem?

Oczywiście mówimy o zestawie nie "made by BMW" ale orginale np. Siemens HKC 500 lub nokia CW-7W.

Auto to e39, 2002. Kierownica z przyciskami do sterowania telefonem, MID z przyciskiem telefonu

Pozdro

MCZ

Opublikowano
A masz wogóle wnękę na telefon w podłokietniku, lub cokolwiek co by znaczyło iż telefon tam kiedykolwiek był ??

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano

Witam,

Nie nie mam słuchawki w podłokietniku. Mam kierownicę z przyciskami telefonu, MID z przyciskami telefonu, mikrofon koło lusterka głośniczek w nogach pasażera i centralkę od zestawu HKC 500 SIEMENSA. Centralka jest wpięta w instalację samochodu. HKC 500 pasuje do Siemensa S55. Zupełnym przypadkiem mam taki telefon jeszcze sprawny.

Do pełnego zestawu głośnomówiącego brak mi tylko uchwytu na telefon z kablem. Sam uchwyt jest nie do zdobycia ale na allegro można kupić za parę złotych cały zestaw i wykorzystać tylko uchwyt.

Ponieważ taki uchwyt jest brzydki i wielki a ja nie chcę sobie szpecić samochodu wykombinowałem że z uchwytu wyjmę sam kabel i telefon podłączony do zestawu będę trzymał w schowku. Ale do tego muszę mieć możliwość obsługi go przyciskami na kierownicy lub z MID stąd moje pytanie.

Pozdro

MCZ