Skocz do zawartości

Nie działa spryskiwacz szyby oraz reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze,

Potrzebna pomoc przy awarii jak w temacie. Na prośbę żony uzupełniłem płyn w samochodzie, bo mówiła że nie psika (choć dopiero później dodała, że komunikatu nie było). Ale gdy uzupełniłem i próbowałem przemyć to zauważyłem, że wycieraczki działają, ale nie słychać działającej pompki. I tu zaczyna się dylemat:

• myślałem o bezpieczniku, ale w odmętach internetu znalazłem, że w tym modelu jest bezpiecznik, który odpowiada za więcej osprzętu niż sam spryskiwacz, więc nie działało by jeszcze coś dodatkowego. Takiego objawu nie ma

• Gdy chciałem zabrać się za zamówienie pompki, to zorientowałem się że są dwie, od szyby i reflektorów…

Możliwe by obie naraz przestały działać? Bo nie słychać działania żadnej z nich. A rozmontować nadkole żeby tylko się upewnić to już dużo roboty…

Może to kwestia zapchania i komputer z automatu odcina i wystarczy przeczyścić? Czy od razu zamawiać obydwa i przy rozkręceniu nadkola wymienić obydwa? A może mylę się z tym bezpiecznikiem? Pomóżcie proszę, bo rzecz niezbędna, a wymiana czasochłonna.