Skocz do zawartości

Problem z obrotami na zimnym silniku LPG e30 m10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko, mam problem z obrotami na zimnym silniku. Szukalem na forum ale żaden z postów nie pomógł. Może ktoś z was miał podobny kłopot i mi cos doradzi. Mam e30 316i 1,8 m10 88r z LPG kiedy odpalam zimny silnik z benzyny pali za dotknięciem i obroty sa OK. (delikatnie nierówno pracuje) po przelaczeniu na LPG obroty spadaj do zera i silnik gasnie. Musze trzymac noge na gazie i w droge, co skrzyzowanie probuje zgasnac, staram się trzymac oboroty tak żeby silnik pracowal bo jak zgasnie jest problem z odpaleniem ( parownik zamarza).Po dluzszej jezdzie ok. 15km silnik jest dobrze zagrzany, wtedy obroty trzymaja 1,5-2tys i nie chca spadac (na benzynie i gazie taka sama sutyacja). Dopiero po zgaszeniu silnika i odczekania 10-15min obroty sa 800-900 i wszystkojest Ok. dopóki silnik calkowicie nie ostygnie. Instalacja gazowa ma niecaly rok. Jaka może być tego przyczyna, co musze wymienic , wyczyscic żeby było OK
Opublikowano
witam kolege,mam takie pytanie a wymieniles juz filtr gazu jezeli masz ta instalacje okolo rok czasu to zapewne przejezdziles juz na niej okolo 20 tys.km,a filtr trzeba zmieniac po okolo 10-15 tys km.SPRÓBUJ! :idea:
Opublikowano
witam kolege,mam takie pytanie a wymieniles juz filtr gazu jezeli masz ta instalacje okolo rok czasu to zapewne przejezdziles juz na niej okolo 20 tys.km,a filtr trzeba zmieniac po okolo 10-15 tys km.SPRÓBUJ! :idea:
OK lukne ten filtr. Zapomnialem wczesniej dodac ze podczas uruchomiania zimnego silnika slychac "bulgotanie" wody gdziesz pod kierownica, tak jakby skas naplywala. Tak sie dzieje tylko przy dlugim postoju. Moze to miec wplyw na obroty, czy mam zapowietrzony uklad chlodzenia?
Opublikowano
Jak ja wprawdzie w innym aucie slyszalem bulgotanie za kierownica to poprostu nie mialem plynu w chlodnicy.

Wykorzystaj potencjał swojej nowej Garrettki :8)

Pomoc drogowa w Krakowie http://www.janhol.pl

-------------

C-O-N

Opublikowano
Jak ja wprawdzie w innym aucie slyszalem bulgotanie za kierownica to poprostu nie mialem plynu w chlodnicy.
Dzisiaj wsluchiwalem sie to jest bardziej takie naplywanie plynu niz bulgotanie. W chlodnicy plyn jest.