Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie mial ktos stycznosc z PDC takim jak sa na allegro czyli no name made in japan??

tak sobie mysle jaki sobie zrobic prezent na mikolaja i mysle nad PDC czy to sie wogole wam przydaje??warto wydac $ czy lepiej nalac to do baku??

no i sie zastanawiam czy kupic taki na allegro zestawik czy poszukac i z jakiegos rozbitka wymontowac caly uklad??

prosze o info jak wogole PDC sie wam sprawuje i czy faktycznie to pomaga :mrgreen:

P.S szukalem w wyszukiwarce ale nic nie nzalazlem na ten temat. jak gdzies byl to prosze o jakiegos linka i ewentualne zamkniecie tematu;)

Opublikowano
jak ktos lubi bajery i nie wyczuwa do konca auta to mu sie napewno przyda !! ale jak nie masz problemow z parkowaniem i cofaniem to jest to zbedny wydatek . ja osobiscie nie posiadam i nie mialem jeszcze sutuacji ze tego zalowalem (a 90% jazdy to miasto i wciskanie sie na parkingach) :8)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

odgrzebuje zeby zdac relacje jezeli ktos chcialby zalozyc sobie pdc. to moge polecic cos z firmy wirex.

kupilem to w sklepie z gwarncja itp itd. fajnie dziala i bardzo pomocna sprawa zwlaszcza w nocy z zaslonieta roleta:)

jak ktos lubi zabawki to idealna sprawa ja jestem happy :modlitwa:

Opublikowano

nie ma problemu tylko jutro zrobie w dzien zeby ladnie fotki wyszly.

na listwie prawie wogole tego nie widac.

kupilem taki zestaw

http://www.wirex-sc.com.pl/produkty/hf_601/02.jpg

czujniki ladnie weszly w lister wystaja moze mniej niz milimetr takze tego nei widac.

wyswietlacz tez "ukrylem" w takim miejscu zeby nie psul wizerunku w aucie;)

Opublikowano

nie ma problemu tylko jutro zrobie w dzien zeby ladnie fotki wyszly.

na listwie prawie wogole tego nie widac.

kupilem taki zestaw

http://www.wirex-sc.com.pl/produkty/hf_601/02.jpg

czujniki ladnie weszly w lister wystaja moze mniej niz milimetr takze tego nei widac.

wyswietlacz tez "ukrylem" w takim miejscu zeby nie psul wizerunku w aucie;)

Opublikowano

Ja będę na 100% montował, ale jak się cieplej zrobi - bo niby czuję gdzie jest tył, ale kiedyś mogę o coś uwadzić - zwłaszcza o coś niskiego.

Tylko szukam jak najprostrzego modelu - żeby był jakiś wyświetlacz odległości, ale w miarę mały. To się podpina tylko do zasilania żarówki wstecznego, czy zasilanie osobno?

Opublikowano
Ja będę na 100% montował, ale jak się cieplej zrobi - bo niby czuję gdzie jest tył, ale kiedyś mogę o coś uwadzić - zwłaszcza o coś niskiego.

Tylko szukam jak najprostrzego modelu - żeby był jakiś wyświetlacz odległości, ale w miarę mały. To się podpina tylko do zasilania żarówki wstecznego, czy zasilanie osobno?

podlaczenie jest banalne. czujniki montujesz podlaczasz do centralki sa wtyczki.

wyswietlacz to samo.

do tego zasilanie podlaczasz mase i + z zarowki cofania. ja sie wbilem do wiazki w bagazniku.

no i tyle gotowe

w zestawie jest specjalne wiertlo wiec otwory wychodza idealne. jutro porobie fotki jak to wszystko wyglada.

Opublikowano

Hahaha, zamontowałeś wyświetlacz na półce - bardzo mądrze -> nie wiem dlaczego w większości samochodów jest na konsoli - w końcu cofa się patrząc do tyłu (nie wspominam, że też bym zamontował na konsoli, gdybym nie zobaczył jak jest u ciebie :lol: ).

Mam jeszcze pytanko - którędy dostałeś się od zderzaka do bagażnika?

Opublikowano

Mam jeszcze pytanko - którędy dostałeś się od zderzaka do bagażnika?

mialem zamiar wejsc razem z przewodami do haka ale sie niestety nie udalo.

trzeba bylo wiercic dziure. a potem pod listwa czarna kable poszly wiec nic nie widac. centralke do pdc dalem po lewej stronie kolo centralki do haka..

a wyswietlacz no coz tak wyszlo:) i wsumie zadowolony jestem bo i widac go w lusterku i przy cofaniu takze jest ok:)