Skocz do zawartości

Bmw nie chce zapalic,jak juz zapali to po chwili gasnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim Bmw-niunka ma focha.Ok do rzeczy.

Silnik nie chce zapalic,rozrusznik kreci jak szalony,gdy juz mu uda sie załapac,to odpala raz po raz,ale po krótkiej przejazdzce silnik znowu gasnie i nie chce zapalic.Wydaje sie mi ze problem lezy po stronie iskry bo silnik nie zapala na bp ani na lpg,i gdzie teraz szukac przyczyny?w alarmie?w komputerze?

Prosze o pomoc!pilnie potrzebuje samochodu,a nie che wymieniac połowe rzeczy

pozdro

Opublikowano
miałem podobne problemy min jak zgasła to mimo że rozrusznik kręcił to ciężko paliła lub nieraz wogule niezapaliła i czuć nieraz było gaz.Proponuje podjedź do gazownika niech ci sprawdzi modulator gazu ( ja się męczyłem ok 3-4 miesięcy czujnik paliwa miałem uszkodzony to nie widziałem że benzyna też schodziła ale jak pojezdziłem dłużej i cały bak paliwa 'wyparował " to dopiero gazownik przez przypadek znalazł przyczynę a pojechałem na regulację gazu- a tak wogóle to był zdziwiony jakim cudem ona jezdziła na gazie i benzynie razem)
Opublikowano
Tak jak Ci napisałem w pierwszym zdaniu " abyś sprawdził modulator od instalacji gazowej"-( mi go gazownik wyżucił i wstawił na to miejsce przekaźnik(tylko jak pomyli kable to nie będzie jeżdził na benzynie przypilnuj że kable mają być zmostkowane parami a nie kolorami - gazownik zresztą będzie wiedział dokładnie - w nawiasie pisze tylko dodatkowe uwagi)