Skocz do zawartości

Seryjnie przyciemniane szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będę niedługo składał zamówienie na X1 i zastanawiam się czy brać seryjnie przyciemniane szyby z tyłu, czy lepiej zrezygnować i przyciemnić po odebraniu auta we własnym zakresie i zaoszczędzić ok 2k. 
Decyzję warunkuję tym, czy będzie jakaś istotna różnica pomiędzy dwoma podejściami poza ceną i czy dodanie tej opcji w konfiguratorze ma jakieś uzasadnienie? - Domyślam się, że seryjnie szyby mogą być po prostu barwione w piecu ale nie znalazłem na ten temat wiarygodnej informacji na stronie producenta,

Opublikowano

Koniecznie bierz seryjnie

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, tombik87 napisał(a):

Koniecznie bierz seryjnie

Ok, a mógłbyś rozwinąć swoją odpowiedź? Masz info na temat tego, czy są barwione na etapie produkcji czy klejone? 

Opublikowano

Mi dealer mowil ze sa to szyby barwione fabrycznie poprzez dodanie barwnika do masy szklanej na etapie produkcji.

Nie zastanawiaj się. Kupujesz auto za 200k więc 1000pln oszczędności to jest nic

Opublikowano

Nie bierz. 500 zl i ci zrobią. 3 letnia trójka od syna i też ma kilka babli. 

Taka to jakość bmw

Opublikowano
W dniu 19.11.2025 o 21:12, marcinq78 napisał(a):

Mi dealer mowil ze sa to szyby barwione fabrycznie poprzez dodanie barwnika do masy szklanej na etapie produkcji.

Nie zastanawiaj się. Kupujesz auto za 200k więc 1000pln oszczędności to jest nic

Szyby 2200 zl

Opublikowano

tak, ale jak da do oklejenia dobrą folią, dobremu fachowcowi to zapłaci pewnie 1k więc oszczędność 1,2k ogólnie.