Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie chciałbym dołożyć intensywne spryskiwanie ze spryskiwaniem reflektorów do E39 523i z 1999roku. Mam już wszystko co potrzebne(raczej). Tylko mam problem z podłączeniem elektrycznym. Mianowicie nie wiem dokładnie jak połączyć wszystkie kable w jeden przekaźnik 7Pin, taki brązowy co jest od wycieraczek 2 cewkowy. Reszta gdzie co idzie do modułu komfortu który Pin to też już znam. Zależy mi na samym podłączeniu do przekaźnika(modułu). Mam schemat ogólny lecz nie pokrywa mi się on z oznaczeniami na przekaźniku lub coś źle rozumiem. W załączniku podsyłam zdjęcie tego schematu. 
Oznaczenia:

41- to jest moduł spryskiwaczy lamp i teraz pytanie co to jest za moduł ponieważ są mi nie znane jego numery lub może jest to właśnie taki przekaźnik co mam

5- to skrzynka bezpieczników

33- manetka spryskiwaczy i tutaj wiem, że za intensywne odpowiada Pin 10

43-pompka intensywnego zmywania

42- pompka spryskiwaczy reflektorów

Prosiłbym o pomoc. Możliwe, że ma ktoś schemat EBA retrofitowy do podesłania, byłbym bardzo wdzięczny. 
Jeszcze jedna sprawa mam oryginalną instrukcję retrofit do samych spryskiwaczy reflektorów lecz nie rozumiem dokładnie tego oznaczenia K6 a dokładnie jego Pinów czy oznaczenia są do przekaźnika czy do jego oprawy lub do jeszcze czego innego?

IMG_5212.png

IMG_5210.png