Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam 

Mam taki problem, że w x1 nie widzi pendrive’a USB nawet po dokupieniu oryginalnej przejściówki BMW na USB-c. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ? Nadmieniam, że pendrive działa na komputerze oraz w innym BMW i próbowałem też kilku takich pendrive’ów. Gniazda USB ładują po kablu np telefon.

Edytowane przez krzysiekOST
Doprecyzowanie
Opublikowano

Nowsze X1 nie mają niestety portów do odczytu danych tylko do ładowania (oszczędności a'la BMW ). Przy starszych portach są 2 symbole (dane i ładowanie)-w modelu 2023 tak właśnie mam, a obecnie tylko symbol ładowania. Tego nie przeskoczysz niestety. 

Opublikowano

Sprawę jeszcze będę weryfikował w serwisie aczkolwiek mam nadzieję że jednak da się jakoś podłączyć pendrive ponieważ x1 należy do mojej mamy która raczej jest przyzwyczajona do słuchania płyt CD niż jakiś CarPlayów. Swoją drogą to trochę nie na miejscu tak ograniczać użytkowników bo nie każdy ogarnia lub nie chce dodatkowo płacić i używać aplikacji streamingowych do słuchania muzyki w samochodzie.

Opublikowano
24 minuty temu, krzysiekOST napisał(a):

Swoją drogą to trochę nie na miejscu tak ograniczać użytkowników bo nie każdy ogarnia lub nie chce dodatkowo płacić i używać aplikacji streamingowych do słuchania muzyki w samochodzie.

Ale jesteś świadomy, że producenci mają to w nosie i jak mogą ograniczyć koszty na czymkolwiek, to na pewno to zrobią ? 🙃

Opublikowano
10 godzin temu, krzysiekOST napisał(a):

Swoją drogą to trochę nie na miejscu tak ograniczać użytkowników bo nie każdy ogarnia lub nie chce dodatkowo płacić i używać aplikacji streamingowych do słuchania muzyki w samochodzie.

Nie sądzę że to jest ograniczanie. Po prostu archaiczne technologie wymierają. CD, kasety, porty jack, mp3ki itd.

Powiedziałbym więcej, że unikanie serwisów streamingowych to jest właśnie ograniczanie się.... a 20 pln miesięcznie to nie jest chyba taki mega koszt. Za dokupienie tego usb w opcji  zapłaciłbyś z 500.

Fundnij mamie abonament i będzie szczęśliwa. 🙂