Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam w swojej f20 fabryczne nagłośnienie Harman Kardon 674. Ogólnie gra całkiem nieźle aczkolwiek momentami brakuje trochę basu, niskich tonów. Miałem okazję porównać z E90 z tylko podstawowym nagłośnieniem i tam ten bas jest wiele bardziej wyraźny, mięsisty. Wiem, że to porównanie różnych serii ale czy jest jakiś sensowny sposób żeby uzyskać coś podobnego w f20 czy szkoda czasu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jedynie wymiana DSP, bo przy HK w F20 masz już Subwoofery 2Ohm, więc wymiana na aftermarketowe nie da za wiele.

Możesz pobawić się jeszcze EQ - tj. zakodować inny profil we wzmacniaczu.

Opublikowano

Próbowałem kodować różne opcje w parametrach audio system, audio system var lub audio profile ale nie ma zbyt dużej różnicy. Osobnego ECU wzmacniacza nie widzę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, Pompka17 napisał(a):

Próbowałem kodować różne opcje w parametrach audio system, audio system var lub audio profile ale nie ma zbyt dużej różnicy. Osobnego ECU wzmacniacza nie widzę.

To co napisałeś to w NBT kodujesz, a właśnie należy zakodować wzmacniacz. W F20 wzmak HK jest na CAN (mimo iż budowę ma jak HiFi - ale i HiFi początkowo miało CAN do 2011 roku bodajze) - więc powinien być widoczny na liście ECU w E-Sys.

Edytowane przez luk_byd