Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zauważyłem ,że sprężarka klimatyzacji daje metaliczny dźwięk raz słychać raz nie !?

Druga sprawa czy te koło pasowe sprężarki powinno się kręcić ? ( foto poglądowe z innej beemwe). 

Trzecia sprawa jeżeli stoi to co jest walnięte ? Łożysko ? 

Zrzut ekranu 2025-07-08 153042.jpg

Opublikowano

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale tam nie ma sprzęgła, które załącza sprężarkę a koło kręci się cały czas? Skoro stoi to pasek Ci się ślizga po nim? 

Pytanie czy działa Ci klimatyzacja?

Jeżeli stoi dęba to mogła się zatrzeć. Miałem kiedyś podobną sytuację w E60. Niestety oprócz sprężarki trzeba czyścić cały układ ewentualnych opiłków.

Opublikowano
2 godziny temu, p_s88 napisał(a):

Poprawcie mnie jeżeli się mylę, ale tam nie ma sprzęgła, które załącza sprężarkę a koło kręci się cały czas? Skoro stoi to pasek Ci się ślizga po nim? 

Pytanie czy działa Ci klimatyzacja?

Jeżeli stoi dęba to mogła się zatrzeć. Miałem kiedyś podobną sytuację w E60. Niestety oprócz sprężarki trzeba czyścić cały układ ewentualnych opiłków.

Sprostowanie koło nie stoi po prostu tak wyglądało dopiero jak nagrywałem film to zauważyłem, że się kręci .

Wentylator też się załącza.

Tu trzeci z wentylatorem: