Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w grudniu ubiegłego roku założyłem do swojego E39 523i 1999rok fabryczne PDC. Od tamtego czasu mam z nim problemy ponieważ nie chciało mi działać. Temat zostawiłem ale teraz zdecydowałem się wrócić do sprawy. System jest zainstalowany identycznie jak z instrukcji BMW o retrofitach do E39. PDC zamontowane tylko na tył, zasilanie już nawet przepiąłem na bezpiecznik jak dobrze pamiętam nr.21 ale to bez znaczenia bo każda wolna luka będzie prawidłowa. Napięcie na bezpieczniku jest. Problem polega na tym, że PDC w ogóle nie działa, nie reaguje na przycisk na panelu w konsoli środkowej, błędów od PDC, w kompie brak, system na testach działa prawidłowo, czujnik wstecznego też ok ponieważ światła się zapalają. Raz doszedłem do takiego momentu, że na włączonym wstecznym odpiąłem z modułu PDC wtyczkę od tylnych czujników, system zaczął piszczeć sygnalizując o błędzie, po ponownym podłączeniu system zaczął działać i pikać, działał nawet przycisk na konsoli. Niestety, jak wyłączyłem auto i w ciągu nawet paru sekund włączyłem zapłon i wsteczny to sytuacja się powtórzyła system trup i nie reaguje na przycisk, dlatego znów odłączyłem i zaczął działać. Czy ktoś może mi pomóc, podpowiedzieć co to może być? Dodam, że mam zainstalowane radio Androida EONON E39A12S jedno z najdroższych, z CAN Busem, że widzę m.in otwarcie drzwi w aucie i działa multifunkcyjna kierownica. Ale wydaje mi się, że radio raczej nie ma tutaj znaczenia w tym systemie. Za wszystkie rady i podpowiedzi z góry dziękuję.