Skocz do zawartości

Active steering wheel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję specjalisty elektronika ktory pomoze rozwiązać problem z active steering wheel podejrzenia to cos z wiązka. 

Problem polega na tym iż został zregenerowany magiel wymieniony czujnik kata skrętu przy kierownicy, wymieniono wiazke active steering oraz zmienioni komputer ten pod fotelem pasażera i po przeprowadzeniu kalibracji w warsztacie wszystko działało natomiast problem powrócił po kilku set kilometrach. 

Obecnie sytuacja wygląda tak ze samochodem mozna jechać jedynie nie ma wspomagania kiera chodzi mega ciężko lecz da sie nim jechać. Oczywiście wyrzuca błąd wspomagania przy starcie który nie znika. Mechanik rozkłada ręce i mowi ze to coś z prądem bo mechanicznie wszystko co było zostało zrobione. 

Jak coś jestem z Krakowa ale jesrem w stanje na terenie małopolski dojechać jak bedzie potrzeba to i dalej bo rece opadają. 

Samochód to bmw e60 2004r m54b30 +lpg rwd nalot blizej 400tyś

20250317_150512.jpg

20250315_083306.jpg

Edytowane przez charis

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, 

czy przed wymianą wiązki kontrolka ABS i active steering się zapalała, wspomaganie działało ? 

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Cześć,

nie jestem w stanie odpowidzieć na to pytanie ponieważ zawiołem samochód do gości specjalizujących się w bmw i oni(chyba) wymieniali po kolei po czym się poddali i obecnie nie mam z nimi kontaktu.

Natomiast samochodem jeźdzę do dziś dnia więc jak ktoś z krk i okolic może pomóc będę wdzięczny. Obecnie błąd wyskakuje lecz poza tym i brakiem wspomagania samochód jeździ normalnie. O ile moża to nazwać normalnością.