Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczow.Mam takie pytanko.Mianowicie w moim TeDeeSku jest zalozona chlodnica z benzyny bez zaluzji.Moze tak byc??Bedzie sie gorzej nagrzewal??Teraz grzeje za..biscie.Cieplo tez trzyma dlugo.Wymieniac czy nie??Jeszcze nie testowalem tego na naszych duzych mrozach.Prosze o rade :modlitwa:

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
czesc jestem nowy. moj brat mial tds-a kiedys przy predkosci no pomine liczby urwala mu sie jedna z lopatek z tej oto zaluzji i przebila rolke napinacza, czego nastempstwem bylo auto na laweta i wymiana motoru bo sie cala gora posypala :mad2:
Opublikowano

Na pewno przyśpiesza grzanie silnika,po resztą po coś ją zamontowali,nie!?.Ja mam tylko że jest problem z elektryką i nikt nie wie jak to ma chodzić.Już dwa razy próbowałem coś sie dowiedzieć na forum i nic :mad2: .Pozostanie mi chyba znaleść dobrych mechaników od betek.Tam gdzie byłem nie mają pojęcia :(

Pozdro

Opublikowano

Chociaż to moja pierwsza beta, i świerzy nabytek to mi sie wydaje na chłopski rozum że jak się szybciej nagrzeje to same +:

szybciej ciepełko w kabinie

szybciej można normalnie jeździć (wysokie obroty)

mniejsze zużycie paliwa

mniejsze zużycie samego silnika

z tego co sie juz dowiedziałem na forum to turbiny też lubią szybkie ciepełko

No i najważniesze,skoro fabryka go tam wstawiła to tak powinno być

A jeździć wydaje mi się że można,z resztą są tacy co nie maja wielu takich gadzetów i się za bardzo tym nie przejmują.

Mimo wszystko ja mam zamiar swoją naprawić tylko że na razie nie wiem dlaczego nie chodzi.Ale ide w zaparte dam rade :D

Licze że jeszcze się ktoś znajdzie co coś wie na ten temat