Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam . Mam pytanie   jak zabezpiecza je swoją skórzana tapicerkę. W sumie na rynku jest dużo środków do pielęgnacji ale może ktoś ma jakiś  sprawdzony, godny polecenia. 

Tapicerka skórzana mocca . 

Drugi temat na desce i boku drzwi to jest eko skóra ??

Screenshot_2025-04-16-10-27-12-93_631b85e8d33e91bdecbf29472f8efff9.jpg

Edytowane przez Korg
Opublikowano (edytowane)

Polecam zestaw Gyeon Q²M LeatherSet Natural za około 160 PLN z Allegro. Dużym plusem jest fakt, że otrzymujesz też aplikator i pad (wcześniej dawali szczotkę), a że firma znana to masz gwarancję, że nic sobie nie zniszczysz tymi przyrządami. Ponadto powłoka Coat bardzo ładnie pachnie i długo się utrzymuje efekt.

Edytowane przez tomac79
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ja też polecam Gyeon'a. Od lat wszystko w samochodzie robię Gyeonem. Drożej bo drożej ale mam pewność że to jakość i trwałość.

Właśnie aplikuję powłokę na lakier.

Skóry będę robił po pierwszym czyszczeniu za 2-3 lata - a dodam że mam białe.

19 godzin temu, Korg napisał(a):

Drugi temat na desce i boku drzwi to jest eko skóra ??

Tak mówili że to eko skóra.

Edytowane przez marcinq78
  • Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 2.05.2025 o 12:41, marcinq78 napisał(a):

Ja też polecam Gyeon'a. Od lat wszystko w samochodzie robię Gyeonem. Drożej bo drożej ale mam pewność że to jakość i trwałość.

Właśnie aplikuję powłokę na lakier.

Skóry będę robił po pierwszym czyszczeniu za 2-3 lata - a dodam że mam białe.

Tak mówili że to eko skóra.

Jak powłokę kładziesz??

Z uwagi że dotychczas bawiłem się woskami przymierzam się do gyeon q2 can coat z uwagi że jak widziałem jest w miarę prosta do położenia . Mam biała perłe więc kolor trochę wybaczy 

Opublikowano

Teraz położyłem Gyeon Syncro Evo (Mohs i Skin)

CANcoat kładłem w moim poprzednim aucie. Jeśli chcesz iść w to uważaj zaby nie rozpylac obok auta bo mozesz mieć później kropeczki na lakierze. Od Cancoat odszedłem bo trzeba było go kłaść co rok. W przypadku Syncro, wierzę że poleży 4-5 lat

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś z Was ma fotele sportowe z napędem elektrycznym aktywne z masażem ? Jak ma się sprawa z boczkami są regulowalne czy stałe ? Czy nie są za wąskie? Bo zamówiłem takowe w swoim nowym x1 i boję się czy nie będą za wąskie bo podobny problem miałem w x3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam elektryczne z masażem, sztuczna skora, dla mnie siedzisko jest troche za wąskie mam uczucie jakbym mial jakies przedmity w tylnich kieszeniach spodni. Dotatkowo po długiej trasie po prostu boli tyłek. Siedzisko oprocz tego że wąskei to jest dziwnie skonstrulowane, pod gąbką do połowy siedziska jest jest blach a dopiero bliżej oparcia są "sprężyny" tam gdzie jest blacha jest twardo.

Opublikowano

Ja się przekonam za dwa tygodnie jak będzie za twardo to trzeba będzie kupić poduszki poddupnik, a skrzydełka(boczki) nie są za ciasne? Bo w mojej starej x3 f25 były trochę przwąskie.