Skocz do zawartości

Bmw f20 problem z Bluetooth

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

jestem tu nowy tak wiec z góry przepraszam jeśli powtarzam temat.

problem jest taki że moje bmw f20 przestało się parować z iPhonem poprzez Bluetooth. Do tej pory wszystko działało jak należy ale pewnego dnia wsiadłem do auta przy odpalaniu pojawił się komunikat o niskim stanie akumulatora. Auto normalnie odpaliło i pojechałem załatwić parę spraw. Na drugi dzień odpaliłem auto bez problemów i żadnych komunikatów. Po jakimś czasie zauważyłem że nie wykrywa mojego telefonu. Więc próbowałem sparować BMW z iPhonem jeszcze raz i nic. Zrobiłem reset auta poprzez rozliczenie akumulatora na 20 minut i dalej nic. Dodam że telefon wykrywa auto ale auto nie wykrywa telefonu.

czy ktoś może coś doradzić ?

Opublikowano

hmm, cieżko własciwie powiedzieć nie widząc przed sobą twojej jednostki. 
Ale ja osobiście zaczął bym od np usuniecia wszystkich telefonów sparowanych w samochodzie. 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 16.04.2025 o 20:38, Kot Ulung napisał(a):

Witam!

jestem tu nowy tak wiec z góry przepraszam jeśli powtarzam temat.

problem jest taki że moje bmw f20 przestało się parować z iPhonem poprzez Bluetooth. Do tej pory wszystko działało jak należy ale pewnego dnia wsiadłem do auta przy odpalaniu pojawił się komunikat o niskim stanie akumulatora. Auto normalnie odpaliło i pojechałem załatwić parę spraw. Na drugi dzień odpaliłem auto bez problemów i żadnych komunikatów. Po jakimś czasie zauważyłem że nie wykrywa mojego telefonu. Więc próbowałem sparować BMW z iPhonem jeszcze raz i nic. Zrobiłem reset auta poprzez rozliczenie akumulatora na 20 minut i dalej nic. Dodam że telefon wykrywa auto ale auto nie wykrywa telefonu.

czy ktoś może coś doradzić ?

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie telefony usunięte i nic 

Opublikowano

a spróbuj zmienić profil kierowcy w jednostce w ustawieniach na jakis inny 

Opublikowano
  • Autor

A nie ma jakiegoś bezpiecznika odpowiedzialnego za Bluetooth w tym aucie ? Bo wszystko działa jak należy tylko telefonu nie mogę sparować 

Opublikowano
W dniu 23.04.2025 o 16:00, Kot Ulung napisał(a):

A nie ma jakiegoś bezpiecznika odpowiedzialnego za Bluetooth w tym aucie ? Bo wszystko działa jak należy tylko telefonu nie mogę sparować 

nie ma. 

Opublikowano
  • Autor

To może ktoś wie gdzie jest moduł Bluetooth w f20 ?

Opublikowano

zależy jaką masz jednostkę. Jak cic to combox który znajduje się w bagażniku, nbt masz w jednostce która miesci się pod deską rozdzielczą. Może być tak że potrzebny jest flash jednostki.

Opublikowano
  • Autor

Flash ? 
co to znaczy ?

ja laik jestem.

powiem tylko tyle że jakiś rok temu miałem robioną aktualizację nawigacji i wszystko działało bez problemów.

Opublikowano

myślę że jak nie czujesz się w tym dobry. To oddaj komuś kto zajmuje się elektroniką czy to kodowaniem BMW. Sam możesz sobie narobić większych strat. 

Opublikowano
  • Autor

Jakiś namiar na kogoś w lubuskim okolice Świebodzina ?

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany !

dziękuję za pomoc 👍