Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

W moim świeżo kupionym E39 ktoś wywalił ori rozwiązanie i jest wrzucone radio 2 DIN chińskie. Chciałbym przywrócić oryginał. Wg kodów wyposażenia mam:

650 CD-Player
661 Radio BMW Business

Mam też na pokładzie wyświetlacz na liczniku co pokazuje błędy i zakładam, że przez to, że nie ma tego "komputerka", który jest jakby częścią radia nie działa to do końca poprawnie. Wersję mam bez navi i telefonu.

Czy ktoś może wskazać mi np. na allegro:

1. Jakie konkretnie radio jest zgodne z ww. kodami wyposażenia, rozumiem, że jest to panel do sterowania BC, godziną, radiem itd. oraz w osobnym panelu napęd CD? 
2. Rozumiem, że do montażu oryginalnego radia potrzebuję jeszcze ten plastikowy szkielet przykręcany do deski i dopiero w to montuję radio i CD?

Opublikowano

Dla potomnych dodam, że kupiłem zestaw jak w załączniku na allegro po roczniku po prostu i wszystko gra. Poluję teraz tylko na ramkę montażową. Czy przed/po lift pasują zamiennie?

20250414_172713.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To odpowiem sobie sam jeszcze raz 🙂 ramkę kupiłem, podobno była z przedlifta i pasowała bez problemu. Radio siedzi i gra bez problemu i w końcu mam ORI wygląd a nie jakąś chińską abominację...temat można zamknąć.