Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio zauważyłem, odczułem, że na zimnym silniku jak zatrzymuje się na czerwonym świetle to pedal hamulca wibruje pod stopą jak telefon. Nie ma to póki co żadnej regularności, albo jeszcze tego dostatecznie nie wyczułem. Zakładam że to nie jest oczekiwany efekt? 🙂

Opublikowano
3 godziny temu, Rhett napisał(a):

Cześć, ostatnio zauważyłem, odczułem, że na zimnym silniku jak zatrzymuje się na czerwonym świetle to pedal hamulca wibruje pod stopą jak telefon. Nie ma to póki co żadnej regularności, albo jeszcze tego dostatecznie nie wyczułem. Zakładam że to nie jest oczekiwany efekt? 🙂

Połóż dłoń na fotelu kierowcy, boczku drzwi, desce, podłokietniku lub gdziekolwiek indziej. Też czujesz wibracje? Jeśli tak, to szczerze współczuje, bo ja z tym walczyłem w G30 - silnik odczuwalnie generował większe drgania, niz b47 w moim wcześniejszym F10 - parametry wychodziły okey, wtryski sprawdzone, poduszki silnika i skrzyni również, rozrząd ok... i pozostało mi się z tym pogodzić. W g^0 jak na chwilę obecną spokój.

Opublikowano

Cześć, dzięki, szczęście/nieszczęście silnik wykluczam. Nawet jak start stop usypia silnik na postoju to na pedale hamulca czuć mrowienie