Skocz do zawartości

[E46] Dysze spryskiwaczy lamp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników BMW, od kilku dni jestem jednym z nich. Zakupiłem E46 330d z 2002 roku :). I mam taki mały problemik, otóż zauważyłem, że prawy spryskiwacz "siura" jakoś słabiej niż lewy, co się okazało, że w prawym spryskiwaczu brak jest jednej "kulki" którą leci płyn. Dyszę co prawda mogę kupić bez problemu (koszt 108zł) tylko teraz rodzi się pytanie jak się dostać do tego ustrojstwa?

Przewalilem całe forum, ale na nic nie trafiłem :(

Przerabiał ktoś z Was taki temat? Proszę bardzo o pomoc.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,

mam rowniez problem z tym spryskiwaczem. Juz chyba 3 razy to wszystko rozbieralem a on dalej cieknie....

Zalezy do czego chcesz sie dostac. Jezeli tylko do tego co sie wysowa tej ramki pod reflektorem to wystarczy sobie podwadzic i pociagnac. Przyurzyciu sily powinno zejsc. Jednak jezeli ci chodzi o caly spryskiwacz to musisz zdjac zderzak i wyjac reflektor. Wtedy jest mneijsze prawdopodobeinstwo ze sam cos popsujesz ( ja ulamalem mocowanie wezyka - musialem wymienic).

Opublikowano

Hej,

chcę się dostać do całego spryskiwacza, żeby wymienić dyszę.

Ale jeśli podwarzę to wysunę cały spryskiwacz? Czy tak nie da rady? Nie chcę czegoś połamać :)

[EDIT]

I z głowy..

Po prostu wystarczy podwarzyć spryskiwacz dwoma cienutkimi śrubokręcikami i wyciągnąć palcami spryskiwacz (wysunąć go używając siły) i tyle. Proste jak budowa cepa, bez rozkręcania lamp, zderzaka itd..

Pozdrawiam.