Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak jak w tytule mam problem z autem. Mianowicie zaczęło się od tego że auto pewnego razu straciło moc na autostradzie. Po odczekaniu 10 min na stacji auto wróciło do normy ale chciałem sprawdzić co się dzieje. Mianowicie mam problem z ciśnieniem paliwa na szynie. Na wolnych obrotach wszystko w porządku w okolicach 15 MPa, natomiast podczas jazdy przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu ciśnienie paliwa spada do 3-5 MPa, max przyrost ciśnienia jaki zauważyłem to 16 MPa przy powolnym naciskaniu pedału gazu. W ramach naprawy wymieniłem czujnik ciśnienia na szynie, nic się nie zmieniło. Dałem wtryskiwacze do sprawdzenie, jeden okazał się uszkodzony. Jednak po wymianie na nowy problem pozostał. Wymieniona nawet pompa wysokiego ciśnienia, co prawda na używkę z allegro ale problem nadal pozostał. 

Może ma ktoś jakiś pomysł co może być tego przyczyna albo ktoś już miał podobny problem. 

Z góry dziękuje za zainteresowanie i pomoc